لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۵

رینا امیری: جامعه جهانی برای حل مشکلات زنان و دختران افغانستان متعهد است


 رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا در امور حقوق بشر، دختران و زنان افغانستان
رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا در امور حقوق بشر، دختران و زنان افغانستان

رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا در امور حقوق بشر، دختران و زنان افغانستان می‌گوید، نشست دوحه این را مشخص ساخت که جامعهٔ جهانی برای حمایت از تلاش‌ها در رشد اقتصادی، امنیت و احترام به حقوق افغان‌ها به ویژه حل بحران زنان و دختران افغان متعهد است.

رینا امیری صبح شنبه در صفحهٔ ایکس خود نوشت که نمایندگان جامعهٔ مدنی افغانستان با یک صدا گفتند که جامعهٔ جهانی در بخش ارزیابی وضعیت امنیتی افغانستان، به وضعیت بد زنان افغان و به ارزش اشتراک زنان و جامعهٔ مدنی در گفتگوهای مربوط به افغانستان توجه کند.

این درحالیست که توماس ویست، نمایندهٔ ویژهٔ وزارت خارجۀ امریکا برای افغانستان نیز روز جمعه در صفحهٔ ایکس خود در پیوند به نشست دوحه نوشته بود که در مورد منافع مشترک در افغانستان هنوز اجماع قوی وجود دارد.

او همچنان گفته بود که تمام کشورها می‌خواهند که دختران و زنان به مکتب، پوهنتون، کار و زندگی عادی برگردند.

تعدادی از زنان معترض افغانستان
تعدادی از زنان معترض افغانستان

اما دیدگاه فعالان حقوق زن در مورد این نشست چیست؟

هوگی امیل، فعال حقوق زن به رادیو آزادی گفت:

"این‌ها این گونه نشست‌ها را زیاد برگزار کرده‌اند، از نزدیک به سه ‌سال گذشته به این‌سو صد‌اها بلند می‌شود ونشست‌ها برگزار می‌شود، اما نتیجهٔ آن صفر است، هنوز هم حقوق زنان در بخش تحصیل و کار زیر پا گذاشته می‌شود و با گذشت هر روز دایرهٔ زندگی بر زنان تنگ‌تر می‌شود."

لیدا عدالت، یک فعال حقوق زنان می‌گوید، زنان افغان منتظر کار عملی هستند که به اساس آن رویکرد تبعیض‌آمیز در برابر زنان پایان یابد:

"ما امیدوار هستیم که نتیجهٔ این نشست موثر باشد و تنها حرف نباشد، زیرا زنان افغان دیگر از حرف‌ها و وعده‌هاخسته شده‌اند، زنان منتظر عمل هستند و ما امیدواریم رویکرد تعبیض‌آمیز در برابر زنان و بازداشت‌ها به پایان برسد، حقوق آن‌ها برایشان داده شود، زنان افغان منتظر عملی هستند که بلاخره نتیجه داشته باشد."

نشست دوحه در بارۀ افغانستان به روز های ۱۸ و ۱۹ فبروری برگزار شد.

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد نشست دوحه را میزبانی کرده بود
انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد نشست دوحه را میزبانی کرده بود

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد میزبان این نشست بود که در آن نمایندگان ویژۀ حدود ۲۸ کشور و سازمان برای افغانستان شرکت کرده بودند.

۵ تن هم به نمایندگی از جامعۀ مدنی و فعالان حقوق زنان افغانستان در این نشست شرکت بودند.

در این نشست از طالبان نیز دعوت شده بود، اما آن‌ها به علت پذیرفته نشدن شرط‌هایشان، در این نشست شرکت نکردند.

پس از نشست دوحه، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان این نشست را غیرمنصفانه خواند اما گفت که اگر در آینده خواست‌های آن‌ها از سوی ملل متحد و کشورها پذیرفته شود، آن‌ها آمادهٔ اشتراک در این گونه نشست‌ها خواهند بود.

سرمنشی سازمان ملل متحد نیز در پایان نشست دوحه گفته بود که شرط‌های طالبان برای اشتراک در این نشست قابل قبول نبود و ابراز امیدواری کرده بود که طالبان در نشست‌های بعدی این چنینی اشتراک کنند.

گوترش افزوده بود که در این نشست بر سر برخی نقاط کلیدی از جمله ایجاد یک حکومت فراگیر، تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و افغانستان صلح آمیز و مدغم با جهان توافق نظر وجود داشت.

XS
SM
MD
LG