لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۰۴

حکومت طالبان گزارش تازهٔ ریچارد بنیت را « تبلیغات علیه امارت اسلامی» خواند


در گزارش ریچارد بنیت از طالبان به شدت انتقاد شده است که به نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران ادامه داده اند.
در گزارش ریچارد بنیت از طالبان به شدت انتقاد شده است که به نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران ادامه داده اند.

در حالی که گروه های حقوق بشر، تازه ترین گزارش ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت کنونی حقوق بشر در افغانستان را ستودند، حکومت طالبان این گزارش را یک تلاش تبلیغاتی دانسته است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به روز جمعه بدون اشاره به جزئیات گزارش آقای بنیت در شبکه اجتماعی ایکس تویتر سابق، وضعیت کنونی محدودیت ها بر آموزش، تحصیل و کار دختران و زنان را نسبت با قبل مقایسه کرده است.

او نوشت: «همه مردان و زنان افغان، به مراتب مصئونیت فزیکی، مالی و روحی دارند، کسی برحق کسی تجاوز کرده نمی تواند، هر فرد افغان صاحب حق شرعی خود است، و در امنیت کامل به سر می برد.»

مجاهد در ادامه می افزاید که گزارش ریچارد بنت یک تلاش تبلیغاتی دیگر علیه امارت اسلامی طالبان است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

با این حال، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد پس از ارائه گزارش خود به شورای حقوق بشر ملل متحد در سخنانش در یک کنفرانس خبری وضعیت حقوق بشر در افغانستان به ویژه زنان را نگران کننده خواند.

او گفت که با عملکرد طالبان، زنان و دختران از زندگی عادی به حاشیه رانده شده اند.

به گفته بنیت، این وضعیت نگرانی هایی را در مورد آزار و اذیت جنسیتی در افغانستان ایجاد کرده و حتی بحث آپارتاید جنسیتی را برانگیخته است.

او از جامعه جهانی خواست تا تغییر اساسی در وضعیت حقوق بشر در افغانستان را شرط عادی سازی روابط با حکومت طالبان قرار دهند.

در این حال هیدر بار معاون رئیس بخش زنان دیده بان حقوق بشر( هیومن رایتس ) ناوقت روز جمعه در گفتگوی با رادیو آزادی این بخش از سخنان آقای بنیت را مهم خوانده گفت:

«در موضوع واکنش بین المللی آقای بنیت سخنان مهمی برای گفتن داشت. او گفت، همیشه از افغان ها شنیده که واضح گفته اند برای بهبود حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران، قبل از هر تصمیمی، هر تعامل عمیق تر جهان با طالبان و عادی سازی روابط با آنها، باید پیش شرط گذاشته شود.»

هیدر بار معاون رئیس بخش زنان دیده بان حقوق بشر
هیدر بار معاون رئیس بخش زنان دیده بان حقوق بشر

ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان همچنین گفت که سازمان ملل مواردی از اعدام در ملاء عام و مجازات دسته جمعی افراد در افغانستان تحت حاکمیت طالبان را مستند کرده است.

او افزود که مردم از خشونت می ترسند، اما عاملان خشونت بدون ترس گشت و گذار می کنند.

بنیت تاکید کرد که عاملان این وضعیت در افغانستان باید پاسخگو باشند.

محدودیت های طالبان بر آموزش ، تحصیل و کار دختران و زنان و سایر موارد نقض حقوق بشر از زمان روی کار آمدن مجدد طالبان در ماه آگست سال ۲۰۲۱ به یک معضله مهم و دوامدار در افغانستان تبدیل شده است.

گفته می شود که این معضل بزرگترین مانع بر سر راه به رسمیت شناختن حکومت طالبان در دو سال و نیم گذشته بوده است.

XS
SM
MD
LG