با آنکه طالبان شام شنبه دو خبرنگار خبرگزاری « گردش اطلاعات » را از بند رها کردند٬ اما خبرنگاران نسبت به رفتار طالبان در برابر کار خبرنگاران و رسانه ها نگران اند.
احمد جواد رسولی، صاحب امتیاز و عبدالحق حمیدی، مدیر مسئول خبرگزاری «گردش اطلاعات» پنجشنبۀ گذشته از سوی حکومت طالبان در کابل بازداشت شده بودند.
مسئولان انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان در همین چند روز گذشته با ارگانهای مختلف حکومت طالبان و خانوادههای خبرنگاران بازداشت شده در ارتباط بودند.
خبرگزاری «گردش اطلاعات» در اوایل ماه سرطان سال روان در کابل ایجاد شد و آغاز به فعالیت کرد.
مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که این دو خبرنگار از سوی ادارهٔ استخبارات حکومت طالبان بازداشت شده بودند.
حکومت طالبان در بارۀ بازداشت این دو خبرنگار توضیحی نداده است.
حکومت طالبان پیش از این در بارۀ بازداشت دیگر خبرنگاران مدعی شده بود که بیشتر آنان به اتهامهای غیر از کار خبرنگاری بازداشت شده اند، اما یکی از همکاران رسولی و حمیدی در گفتگو با رادیو آزادی ادعا کرد که آنان بخاطر کارشان بازداشت شدهاند.
او به علت مشکلات امنیتی نخواست نام و صدایش در گزارش نشر شود.
در همین حال فدراسیون خبرنگاران افغان در تبعید روز جمعه با نشر اعلامیهای با اشاره به بازداشت خبرنگاران خبرگزاری گردش اطلاعات گفته است که بازداشت خبرنگاران در افغانستان نشان دهندهٔ خشونت در برابر آنها است.
این فدراسیون افزوده است که این عملکرد طالبان آزادی بیان را نقض میکند و سبب تضعیف روحیۀ کاری خبرنگاران میشود.
این در حالیست که شماری از خبرنگاران در افغانستان از این وضعیت در برابر خبرنگاران ابراز نگرانی میکنند.
یکی از این خبرنگاران به علت آنچه که مشکلات امنیتی عنوان میکند و نمیخواهد نامش در گزارش ذکر شود، مدعی است که بارها از سوی ادارهٔ استخبارات طالبان بازداشت شده است:
"خبرنگاران هر لحظه از سوی طالبان تعقیب میشوند، من خود سه چهار بار از سوی استخبارات طالبان گرفتار شدم، به این بهانه که شما با رسانههای خارجی کار میکنید، جاسوس هستید و مرا لت و کوب کردند، خبرنگاران زن نیز از سوی طالبان بازداشت شدند، مورد شکجنه قرار گرفتند و به آنها و خانوادههایشان هشدار نیز دادند."
کمیتهٔ مصونیت خبرنگاران یا (سی پی جی) روز پنجشنبهٔ گذشته ۱۸ جنوری در گزارش سالانهٔ خود گفت که در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۲۰ خبرنگار در بیشتر کشورهای آسیایی از جمله افغانستان به اتهامهای مربوط به کار خبرنگاریشان بازداشت شدند.
بر اساس گزارشها، عبدالرحیم محمدی، خبرنگاران تلویزیون خصوصی تمدن در کندهار، ضمیر ظهیر، خبرنگار پیشین محلی در پروان و سلطان علی جوادی، مسئول رادیوی خصوصی نسیم در دایکندی هم پیش از این از سوی حکومت طالبان بازداشت شدهاند که هنوز هم در بند هستند.