لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۶

خشکسالی شدید در افغانستان؛ اوچا: وضعیت این کشور بحرانی است


قریه پلنگان در ولایت غور. باشندگان این قریه از خشکسالی شدید رنج می‌برند
قریه پلنگان در ولایت غور. باشندگان این قریه از خشکسالی شدید رنج می‌برند

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) از ادامه و شدت خشک‌سالی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و می‌گوید که این کشور برای سومین سال متوالی با خشک‌سالی روبه‌رو است.

به‌گفته اوچا این شدیدترین خشک‌سالی در افغانستان در جریان ۳۰ سال گذشته است.

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در گزارشی‌ که به روز یکشنبه در این مورد نشر کرده، خشک‌سالی کنونی را نتیجه افزایش حرارت و تغییرات اقلیمی دانسته است.

به‌گفته اوچا، در مقایسه با سایر مناطق افغانستان، درجه حرارت در ولایت هلمند ۲.۴ درصد افزایش یافته است، اما حد اوسط افزایش درجه حرارت در مجموع در افغانستان در این گزارش ۱.۸ درصد مشخص شده‌است.

این اداره گفته که در نتیجه تغییرات اقلیمی در این کشور زراعت، صحت، اقتصاد، معیشت، اکوسیستم و جنگل‌های این کشور تحت تأثیر قرار گرفته اند.

در این گزارش آمده که تغییرات اقلیمی بیشترین تأثیر را بر بخش زراعت داشته و کیفیت آب را در ۳۰ ولایت با چالش جدی مواجه کرده‌است.

به‌گفته اوچا، این کم‌آبی بیش از ۷۵ درصد زمین‌های زراعتی شمال، غرب و جنوب افغانستان را که در دشت‌ها موقعیت داشتند تحت تأثیر قرار داده و در کنار آن، کشت زعفران را نیز به خطر انداخته است.

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در گزارش خود وضعیت افغانستان را بحرانی توصیف کرده و نوشته که ۲۱ میلیون نفر از مردم این کشور به آب پاک و امکانات صحی دسترسی ندارند.

باشندگان قریه پلنگان ولایت غور می گویند که به آب آشامیدنی صحی دسترسی ندارند. مردم این قریه از خشکسالی شدید رنج می برند
باشندگان قریه پلنگان ولایت غور می گویند که به آب آشامیدنی صحی دسترسی ندارند. مردم این قریه از خشکسالی شدید رنج می برند

این در حالی‌ است که گزارش ماه گذشته اوچا تعداد افراد نیازمند کمک‌های بشردوستانه در افغانستان را ۲۹.۲ میلیون نفر بیان کرده‌است.

در حال حاضر اقتصاد افغانستان که عمدتاً مبتنی بر زراعت و مالداری است، به دلیل خشک‌سالی در انتظار اثرات منفی است که تأثیر عمیقی بر امنیت غذایی مردم این کشور دارد.

در عین حال برخی از دهقانان و مالداران می‌گویند که به شدت تحت تأثیر خشک‌سالی قرار گرفته اند و مجبور به ترک کشت و کار در مزارع خود شده‌اند و حیوانات‌شان یا از بین رفته و یا فروخته اند.

محمد ابراهیم باشنده ولایت فراه افغانستان می‌گوید که او بیش از ۱۰۰ حیوان را نگه می‌داشت، اما اکنون این تعداد به ۲۰ کاهش یافته است: "دشت‌ها خشک است، خشک‌سالی است، در دشت‌ها چیزی نیست، قبلاً در دشت‌ها آب و علف بود، اما حالا چیزی نیست، ما در شرایط بسیار سختی هستیم."

گندم های که در اثر بی آبی در ولایت غور سوخته. غور یکی از ولایات متاثر از خشکسالی سه سال اخیر در افغانستان است
گندم های که در اثر بی آبی در ولایت غور سوخته. غور یکی از ولایات متاثر از خشکسالی سه سال اخیر در افغانستان است

کمال‌الدین باشنده ولایت ارزگان می‌گوید که باران نمی‌بارد و به دلیل کمبود آب او نمی‌تواند به اندازه کافی کشت کند: "حالا که آب نیست و توان حفر چاه برمه‌یی را هم ندارم، چگونه می‌توانم کشت و زراعت کنم، زمینی در دشت دارم، اما همه خالی و بدون کشت و کار باقی مانده است، درحالی‌که من مسئولیت مصارف یک خانواده ده یا یازده نفری را به عهده دارم."

این در حالی‌ است که اداره انکشافی سازمان ملل متحد (یو ان دی پی) در گزارشی در ماه گذشته گفته بود که خشک‌سالی، جاری شدن سیل، گرمای شدید و تخریب زمین‌ها روز به روز در افغانستان افزایش می‌یابد و این امر زراعت، اقتصاد و امنیت افغانستان را تحت تأثیر قرار داده‌ است.

XS
SM
MD
LG