در ادامۀ نگرانیها از تاثیرات بد تغییرات اقلیمی در افغانستان به ویژه خشکسالی، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید، ۴۲ درصد منابع آبی افغانستان به دلیل خشکسالی طولانی خشک شده اند.
به گفتۀ این سازمان، در حال حاضر ۱۲ میلیون نفر در افغانستان به آب آشامیدنی پاک دسترسی ندارند.
یونیسف در اعلامیهای که امروز به منظور کمک ۴ میلیون دالری جاپان به این سازمان منتشر کرده، این معلومات را ارایه کرده است.
در این اعلامیه نوشته شده که خشکسالی و مشکلات اقتصادی بر امنیت غذایی افغانها تأثیر نامطلوب گذاشته و در حال حاضر ۲.۸ میلیون کودک زیر پنج سال و ۱.۱ میلیون مادر حامله و شیرده با خطر سوء تغذیه روبهرو هستند.
در اعلامیۀ یونیسف با اشاره به افزایش بهای مواد غذایی، بیکاری، خشکسالی و ناامنی غذایی در افغانستان، پیشبینی شده که در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۲۳ میلیون افغان که نیمی از آنها کودکان هستند، به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
به گفتۀ این سازمان، کمک نقدری جاپان برای ساخت و بازسازی ۲۱ سیستم تأمین آب با استفاده از برق آفتابی، درمان کودکان سوءتغذیه و حمایت از کودکان یتیم هزینه میشود.
این در حالیست که سازمان ملل متحد در چهارم دسامبر گفته بود که افغانستان برای سومین سال با بدترین خشکسالی در ۳۰ سال اخیر مواجه است.
به گفتۀ دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد، ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان با شرایط شدید خشکسالی مواجه هستند که بیش از ۵۰ درصد مردم را تحت تاثیر قرار داده است.
در همین حال برخی خانوادهها نیز میگویند که به دلیل کمبود آب با مشکلات مختلفی از جمله بیماریها مواجه هستند.
مرینا، باشندۀ کابل میگوید که در محل زندگیشان آب آشامیدنی ندارند و مجبور هستند که آب را با قیمت بالا بخرند:
"ما با مشکلات زیادی مواجه هستیم، اولاً آب را قیمت میخریم. در این هوای سرد کودکان ما از خانه بیرون میشوند وقتی آب را میگیریم یا چپه میشود و یا کودکان به آن دست میزنند، این مشکلات وجود دارد."
محبالله، باشندۀ ولایت کنر میگوید، مردم منطقهشان آب پاک ندارند و مجبورند آب غیرصحی بنوشند.
"مانند گذشته زنان از جاهای دور بر سر خود آب میآورند. ما همچنان با این سرنوشت روبهرو هستیم، آب هم ناپاک و غیر صحی است."
تاثیرات بد تغییرات اقلیمی از جمله خشکسالی در افغانستان در حالی روبه افزایش است که یوناما به تاریخ ۲ آگست در علامیهای گفت که افغانستان در میان ده کشور بیشتر آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی قرار دارد و آمادگی کمی برای مبارزه با پیامدهای تغییرات اقلیمی در این کشور وجود دارد.