لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۵

فقر و تنگدستی در افغانستان؛ بیشتر روستانشینان آخرین دارایی های خود را فروخته اند


یک روستای دور افتاده و خشکسالی زده افغانستان
یک روستای دور افتاده و خشکسالی زده افغانستان

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (دبلیو اف پی) می‌گوید که در شهرهای افغانستان، از هر سه خانواده، یکی آن از فرصت‌ها برای فراهم کردن مخارج زنده‌گی برخوردار نبوده و دنبال کار اند.

این سازمان با نشر اعلامیه‌ی به روز چهارشنبه افزوده که در مناطق روستایی افغانستان نیز خانواده‌ها به هدف تأمین مصارف زنده‌گی، آخرین دارایی‌های باقی‌مانده خود از قبیل حاصلات، مواشی و وسایل زراعتی را فروخته اند.

برنامه جهانی غذا در ادامه گفته که شرایط خشک‌سالی شدید در سه سال پیهم در افغانستان منجر به برداشت کمتر از حد اوسط شده و بحران اقتصادی خانواده‌های بی‌شماری را مجبور می‌کند تا برای بقای خود شیوه های عملکرد منفی را اتخاذ کنند.

در این اعلامیه که به استقبال از کمک بشردوستانه ۲۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا با مردم افغانستان منتشر شده به نقل از هسیائو وی لی، مسئول بخش افغانستان «دبلیو اف پی» در افغانستان آمده که "نیازها در افغانستان قبل از زمستان زیاد است و گرسنگی یک سوم مردم را تحت تأثیر سطوح بالای سوء تغذیه قرار می‌دهد".

باشنده گان یک منطقه فقیر نشین در ولایت غور
باشنده گان یک منطقه فقیر نشین در ولایت غور

همچنان در اعلامیه به نقل از فرانسوا گومنز، رئیس عملیاتی کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا در افغانستان آمده:

"در حالی‌که افغانستان از یک اقتصاد آسیب‌دیده، زلزله‌های ویران‌گر و بازگشت اجباری افغان‌ها از پاکستان رنج می‌برد، از هر سه افغان یک نفر نمی‌داند وعده غذایی بعدی‌اش از کجا می‌آید و مردم با زمستان سختی روبه‌رو هستند".

این درحالی‌ست که شماری از نیازمندان در شهرها و دهات افغانستان نیز می‌گویند که با مشکلات زیاد اقتصادی درگیر اند و از بی‌کاری رنج می‌برند.

شاه محمد باشنده شهر کابل که بی‌کار است به رادیو آزادی گفت:

"بسیار مشکل است بخدا نه کار و نه کسبی داریم و نه کسی کاری می‌دهد. این‌جا به یک شرکت در سرک نو، که مربوط بسته بندی کارتن‌ها است دو روز پیش رفتم گفت ماهانه دو هزار افغانی می‌دهد، اما ضمانت می‌خواست که کی هستی از کجا هستم که آن‌هم نشد. بخدا مجبور هستیم اگر کار پیدا شود به دو هزار افغانی هم کار می‌کنیم."

در بسیاری از موارد کمک های بشری نهاد های خیریه در افغانستان نیز کاهش یافته است و سازمان ملل هم برای سال آینده در افغانستان امیدواری های چندانی ندارد
در بسیاری از موارد کمک های بشری نهاد های خیریه در افغانستان نیز کاهش یافته است و سازمان ملل هم برای سال آینده در افغانستان امیدواری های چندانی ندارد

همچنان عبدالرحمن باشنده ولسوالی چهاربرجک ولایت نیمروز که مصروف زراعت بوده، اما خشک‌سالی در چند سال گذشته به اقتصاد اش صدمه زده در صحبت با رادیو آزادی چنین گفت:

"تقریباً ما ۲۰ جریب کشاورزی کرده ایم، اما تا حال از این کشت هیچ فایده‌یی نگرفته ایم، پول کار تراکتور، کشت‌وکار نیز بالای ما قرض مانده، طرف ما خیلی خشک‌سالی و پریشانی است، ما حالا نان برای فرزندان و خانواده‌های خود نداریم، وضعیت اقتصادی ما کاملاً خراب است."

سازمان غذا و زراعت ملل متحد (اف‌ای‌او) در گزارشی به روز دوشنبه افغانستان را در فهرست کشورهایی قرار داد که میلیون‌ها تن در آن با ناامنی غذایی مواجه هستند.

پیش از این برنامه جهانی غذا در ماه اکتوبر گفته بود که ۱۵میلیون افغان نمی‌دانند وعدۀ غذای بعدی خود را از کجا تهیه کنند.

بر اساس آمار دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) بیش از ۲۹ میلیون افغان در سال ۲۰۲۳ به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند که گفته می‌شود با اخراج صدها هزار مهاجر از پاکستان و ایران، به این رقم افزوده خواهد شد.

XS
SM
MD
LG