صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) خبر داده است که مراکز تربیه معلم برای کودکان که در شش ولایت افغانستان به حمایت یونیسف فعال بود٬ در ماه اگست امسال مسدود شده است.
یونیسف در ۱۵ ولایت افغانستان هزینه مالی این مراکز را که فراهم می کند.
یونیسف روز چهارشنبه در یک گزارشاش در این مورد گفته که این مراکز به دستور مقامهای محلی بسته شده و با بسته شدن این مراکز آموزشی ۶۷۰ دانشآموزش دختر از آموزش محروم شدهاند.
در ادامه گزارش یونیسف آمده که از ابتدای سال جاری تا کنون به ۲،۶۸۳ دختر در بخش تربیه معلم در سراسر افغانستان آموزش دادهاند، اما این مراکز در ماه اگست سال جاری بسته شد و آنان در تلاش اند تا با مقامهای محلی گفتگو کنند تا این مراکز تربیه معلم برای دختران بازگشایی شود.
هر چند در این گزارش از شش ولایتیکه در آن فعالیت این مراکز متوقف شده نام برده نشده، اما یکی از شهروندان کابل که در یک مرکز تربیه معلم دختران تحت قیمومیت یونیسف در جمهوری مخلوع آموزش دیده به رادیو آزادی میگوید:
"من قبلاً در مرکز تربیه معلم یونیسف درس میخواندم، اما پس از آمدن طالبان، تحصیل زنان ممنوع شد، متأسفانه خانوادهام دیگر اجازه تحصیل به من ندادند، اما اکنون که این مراکز بسته شده است، این تصمیم بسیار بدی است. مخصوصاً برای آن دسته از دانشآموزانی که فقط این راه را برای مطالعه داشتند."
بر اساس گزارشها، یونیسف به شمول مرکز کابل در ولایتهای کندهار، پکتیا، بامیان، خوست، دایکندی، غزنی، میدان وردک، زابل، کنر، لغمان، بادغیس، هلمند، نیمروز، فراه و غور مراکز تربیه معلم برای دختران ایجاد کرده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به سؤالات رادیو آزادی در مورد بسته شدن این مراکز پاسخ نداد، اما در واکنش به گفتگوهای نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای ارزیابی وضعیت افغانستان که یک روز پیش از این برگزار شده بود در شبکه ایکس خود نوشته که نظرات این جلسه تنها با طرح دو موضوع کوچک و داخلی «آموزش و کار زنان» منحرف شد.
آقای مجاهد در حالی این موارد را کوچک و داخلی خوانده که حکومت طالبان از بابت وضع ممنوعیتها در این بخشها با انتقاداتی گسترده در سطح بینالمللی مواجه است.
یونیسف درحالی از بسته شدن مراکز تربیه معلم برای دختران خبر داده که حکومت طالبان پیش از این صنفهای محلی مربوط به یونیسف را که کودکان افغان در آن در برخی ولایتها آموزش میدیدند، بسته است.
حکومت طالبان ساختارهای مشابه دولتی را که برای آموزش معلمین در سطح دولتی در افغانستان فعالیت میکردند، نیز لغو کرده است.
وزارت معارف حکومت طالبان در ۱۲ جولای سال جاری گفت که این تصمیم در جمهوری مخلوع گرفته شده بود، اما مقامات مسئول آن زمان رسماً چیزی در این مورد با رسانهها در میان نگذاشته بودند.
پس از حاکمیت دوباره طالبان، آنها آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و تحصیل آنان درپوهنتونها را ممنوع قرار دادند.
حکومت طالبان همچنان استخدام زنان در اکثر سازمانهای دولتی و غیر دولتی را ممنوع کرده که گفته میشود این اقدام بر میزان کمک کشورهای کمک کننده به افغانستان نیز تأثیر منفی برجا گذاشته است.
یونیسف در گزارشاش هشدار داده که ادامه محدودیتهای حکومت طالبان بر زنان روی برنامههای کمکهای بشردوستانه تأثیر میگذارد و وضعیت وخیم بشری در افغانستان را بدتر میکند.