لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۳

تبصره روزنامه میل آنلاین در مورد ممنوعیت تحصیل دختران افغان


دانش آموزان دختر در یک مکتب دخترانه در ولایت هرات. عکس از آرشیف
دانش آموزان دختر در یک مکتب دخترانه در ولایت هرات. عکس از آرشیف

میل آنلاین

روزنامه میل آنلاین به موضوع ممنوعیت تحصیل دختران افغان توجه کرده و نوشته دو سال پیش طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و افغانستان هنوز تنها کشوری در جهان است که بر آموزش زنان محدودیت وضع شده است.

در این گزارش اسوشیتدپرس که توسط میل آنلاین به نشر رسیده آمده است که موضوع حقوق زنان و کودکان در افغانستان بخشی از آجندای مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک خواهد بود.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد نیز روز دوشنبه در صفحه ایکس خود ممنوعیت تحصیل دختران را غیر قابل توجیه و نقض حقوق بشر خوانده و گفته که این کار آسیب طولانی مدت به کل کشور وارد می کند.

او یک بار دیگر از طالبان خواسته تا دختران را اجازه دهند که به مکاتب‌شان باز گردند.

در گزارش می خوانیم که بخش اطفال سازمان ملل متحد نیز گفته که اگرچه قبل از به قدرت رسیدن طالبان، حدود پنج میلیون کودک در افغانستان به دلیل کمبود مکتب و دلایل دیگر قادر به رفتن به مکتب نبودند، اما ممنوعیت طالبان بیش از یک میلیون کودک دختر را تحت تاثیر قرار داده است.

به باور نویسنده این ممنوعیت که از سوی جامعه جهانی محکوم شده است، مانع بزرگی برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت قانونی افغانستان تلقی می‌شود.

اما با وجود واکنش‌های بین‌المللی، طالبان بر آموزش تحصیلات عالی دختران و زنان نیز ممنوعیت وضع کرده و آنان را از کار در بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی منع کرده و محدودیت‌های دیگری را نیز برای آنان وضع کرده است.

در گزارش آمده که طالبان گفته است که برای رفتن دختران به مکاتب و پوهنتون‌ها به شرایطی نیاز است که باید مساعد گردد اما هیچ نشانه‌ای از پیشرفت در این زمینه دیده نمی‌شود.

به نوشته میل آنلاین، در حالی که افغان‌ها نگران محرومیت دختران‌شان از تحصیل هستند، نگران این نیز هستند که چگونه در آمد داشته باشند تا غذای روی دسترخوان‌شان قرار دهند، چگونه برای خود سرپناه‌ای درست کنند و با خشکسالی و زمستانی که پیشرو دارند چگونه کنار بیایند.

فارن پالیسی

نشریه فارن پالیسی توجه خود را به مشکلات متحدان افغان امریکا جلب کرده و در آغاز مقاله‌اش نوشته است که ده‌ها هزار افغان در وضعیت ناگوار مهاجرت به سر می برند و یا در زیر حاکمیت طالبان به گونه پنهانی زندگی می‌کنند.

فارن پالیسی می‌نویسد، در زمان خروج پر هرج و مرج ایالات متحده در ماه اگست سال ۲۰۲۱، به ارزش حدود هفت میلیارد دالر تجهیزات نظامی در افغانستان باقی مانده که بیشتر آن به دست طالبان افتاده یا در بازار سیاه در منطقه برای فروش برده شده است.

اما به نوشته این نشریه، قابل ذکر است که ده‌ها هزار متحد افغان از جمله ترجمانان، کارگران غیرنظامی در پایگاه‌های نظامی ایالات متحده و نیروهای ویژه افغان که در ۲۰ سال گذشته فداکاری‌های بزرگی برای ایالات متحده انجام داده اند، پشت سر گذاشته شده اند که به باور نویسنده در حقیقت یک مسئولیت بزرگ اخلاقی است که بالاتر از هفت میلیارد دالر ارزش دارد.

در مقاله فارن پالیسی می‌خوانیم که به گفته دیانا شاو، رئیس تفتیش وزارت خارجه ایالات متحده، حداقل ۱۵۲ هزار افغان که واجد شرایط اقامت در ایالات متحده هستند، هنوز در افغانستان مانده اند که خانواده‌های‌شان شامل این ارقام نمی‌شوند.

به نوشته این نشریه، در حالی که طالبان تلاش دارند از این متحدان سابق ایالات متحده انتقام بگیرند، این افغان‌ها تا هنوز نتوانسته اند از گیر طالبان فرار کنند.

به نوشته این نشریه، ۱۲۴ هزار متحد افغان از میدان هوایی کابل تخلیه شدند و از آن زمان تاکنون حدود ۹۰ هزار تن از آنها وارد امریکا شده اند که از این میان تنها به ۲۱۰۰۰ نفر ویزه ویژه داده شده که این روند همچنان ادامه دارد.

XS
SM
MD
LG