لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۴

حمایت از حقوق زنان افغانستان؛ هماهنگ کننده سازمان ملل با تعدادی از زنان فعال دیدار کرد


 فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ ویژۀ ملل متحد در امور افغانستان در دیدار با زنان ( تصویر از صفحه تویتر مجمع زنان در مورد افغانستان)
فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ ویژۀ ملل متحد در امور افغانستان در دیدار با زنان ( تصویر از صفحه تویتر مجمع زنان در مورد افغانستان)

فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ ویژۀ ملل متحد در امور افغانستان با شماری از زنان فعال افغان در ترکیه دیدار کرده و بحث های آنها در بارۀ رعایت حقوق اساسی زنان در افغانستان متمرکز بوده است.

«مجمع زنان در مورد افغانستان» از این دیدار در پیامی در صفحه ایکس که قبلاً به توییتر معروف بود خبر داده است.

این مجمع گفته که هر دو طرف بر وحدت افغان ها تاکید کردند.

در ادامه آمده که زنان در افغانستان از حقوق اساسی خود محروم اند و تاکید شده که زنان می توانند نقش مهمی در زمینۀ اتحاد در این کشور ایفا کنند.

در بارۀ این دیدار جزئیات بیشتر ارائه نشده است.

سینیرلی اوغلو در حال حاضر سرگرم رهبری یک ارزیابی در مورد افغانستان است.

این دیپلومات ترکی در ماه اپریل به عنوان هماهنگ کنندۀ ویژۀ ملل متحد در امور افغانستان گماشته شد.

او بر اساس یک قطعنامۀ شورای امنیت ملل متحد موظف شده است که ارزیابی مستقل را در مورد وضعیت افغانستان انجام دهد و این ارزیابی را تا یازدهم ماه نوامبر امسال تکمیل کند.

با وضع محدودیت های طالبان در افغانستان زنان با مشکلات زیادی مواجه شده و خواهان رفع این محدودیت ها هستند
با وضع محدودیت های طالبان در افغانستان زنان با مشکلات زیادی مواجه شده و خواهان رفع این محدودیت ها هستند

سینیرلی اوغلو که چهار دهه تجربه در امور بین المللی و دیپلوماسی دارد از سال ۲۰۱۶ تا فبروری سال ۲۰۲۳ نمایندۀ دایمی ترکیه در سازمان ملل متحد بود.

هنوز مشخص نیست که نتایج ارزیابی او در مورد وضعیت افغانستان چی خواهد بود.

پیش از این ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان در گزارش هایش وضعیت بشری را در این کشور نگران کننده خوانده بود.

بنیت طالبان را به تبعیض جنسیتی متهم کرده و گفته است که حکومت طالبان حقوق زنان را به طور بی سابقه نقض کرده است.

ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

در همین حال سازمان عفو بین الملل می گوید که شمار امضا کنندگان یک نامه که در آن از طالبان خواسته شده است که به نقض حقوق بشر پایان دهند نزدیک به دوصد هزار نفر رسیده است.

به گفتۀ این سازمان ، امضا کنندگان این درخواست آنلاین گفته اند که در کنار مردم افغانستان می ایستند و دادخواهی می کنند.

نهاد های حقوق بشری پیوسته در مورد وضعیت حقوق بشر به خصوص حقوق زنان و دختران در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده اند.

اما طالبان نگرانی ها در این باره را بی اساس خوانده اند.

حکومت طالبان گفته که به رعایت حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلامی متعهد است و به گفتۀ مقام های طالبان جامعۀ جهانی در این باره مداخله نکند.

پس از آنکه طالبان در تابستان سال ۲۰۲۱ در افغانستان به قدرت بازگشتند ، دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب در این کشور منع شدند.

طالبان سپس در اواخر ماه دسمبر سال گذشته ، پوهنتون ها را نیز به روی دختران بسته کردند و مانع کار زنان در موسسات داخلی و خارجی غیر دولتی و دفتر های ملل متحد شدند.

طالبان اخیراً آرایشگاه های زنانه را هم در افغانستان مسدود کردند و به تازگی گفتند، تا زمانیکه یک اصول تهیه نشده، زنان اجازه ندارند که به بندامیر بامیان بروند.

XS
SM
MD
LG