لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۱

هیدر بار: فرصت آن رسیده تا در مورد « جنایات طالبان و چگونه‌گی مجازات آن‌ها» صحبت شود


 هیدر بار معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر
هیدر بار معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر

هیدر بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر می‌گوید که تعامل کشورها هیچ تأثیری بر رویکرد طالبان نداشته و سیاست‌های شان تغییر نکرده، ازین‌رو زمان آن فرا رسیده که در مورد به گفته وی "جنایات طالبان و چگونگی مجازات آن‌ها" صحبت شود.

هیدر بار، روز چهارشنبه در گفتگو با شبکهٔ فرانس۲۴ گفته که تمرکز عمیقی باید بر حسابده قرار دادن طالبان صورت بگیرد.

هیدر بار می‌افزاید که دیدبان حقوق بشر در ماه سپتمبر از شورای حقوق بشر بار دیگر خواهد خواست تا میکانیزمی را برای جمع‌آوری و حفظ شواهد مربوط به نقض حقوق بشر به منظور پیگیری به‌گفته او جنایات طالبان در افغانستان ایجاد کند. او افزود:

"ما همچنان به دنبال این هستیم که محکمهٔ جزایی بین‌المللی در رابطه با افغانستان از جمله جنایات در برابر زنان و دختران اقدام کند، بنابر این فکر می‌کنم زمان آن فرا رسیده که در مورد چگونگی پیگیری این جنایات صحبت کنیم."

یکی از افراد طالبان تفنگ خود را به سوی یک زن در کابل نشانه گرفته است
یکی از افراد طالبان تفنگ خود را به سوی یک زن در کابل نشانه گرفته است

طالبان موضوعات مرتبط به زنان و دختران افغان را موضوع داخلی افغانستان خوانده می‌گویند که جامعه جهانی نباید از آن به‌عنوان ابزار فشار استفاده کند.

هیدر بار معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر در حالی این اظهارات را مطرح می‌کند که شماری از زنان از نقض حقوق بشری‌شان به خصوص محدودیت‌های طالبان بر تحصیل و کار آن‌ها شکایت می‌کنند.

به‌گفتهٔ این زنان طالبان در دو سال حاکمیت‌شان آن‌ها را از همه حقوق اساسی‌شان محروم کرده و این امر سبب شده تا ضمن مشکلات اقتصادی، مشکلات روحی را نیز تجربه کنند.

کریمه عزم٬ یک تن از کارکنان پیشین زن در اداره‌های غیر دولتی به رادیو آزادی می‌گوید، سیاست افراطی طالبان در برابر زنان مانند دورهٔ نخست حاکمیت آن‌ها بوده و تغییر نکرده است:

"ما همه بی‌کار شدیم و انجو ها و مؤسسات که ما همرای آن‌ها مصروف بودیم از فعالیت باز ماندند، صلیب سرخ، سیف د چلدرن بود و یا هم کلینیک پیکا که مربوط ترکیه می‌شد همرای آن‌ها کار می‌کردیم، حالی طالبان می‌گویند که محرم نداری، لباس‌هایت مناسب نیست، چرا فعالیت اجتماعی می‌کنید، چرا یک زن معترض هستی، چون ما این را شرم و ننگ می‌دانیم."

این درحالی‌ست که برخی از فعالان حقوق زن می‌گویند، آن‌ها بارها از عدم تغییر رویکرد طالبان در برابر زنان افغان ابراز نگرانی کرده بودند، اما جهان به نگرانی‌های آن‌ها توجه نکرد.

زنان با برگزاری نشست ها و راهپیمایی ها در کابل و ولایات افغانستان خواهان رفع محدودیت های وضع شده اند٬ اما طالبان تاکنون به خواسته های آنان پاسخ نداده اند
زنان با برگزاری نشست ها و راهپیمایی ها در کابل و ولایات افغانستان خواهان رفع محدودیت های وضع شده اند٬ اما طالبان تاکنون به خواسته های آنان پاسخ نداده اند

مریم معروف آروین، مسئول «جنبش شبنه‌های ارغوانی» و فعال حقوق زن در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"ما به‌عنوان زنان افغانستان که در بطن جامعه افغانستان هستیم، حداقل از سال ۱۳۹۷ زمانی‌که مذاکرات صلح میان طالبان و امریکا آغاز شد، بیان کردیم که تفکر طالبان حداقل در قسمت حقوق و آزادی‌های زنان و دختران افغانستان تغییر مثبت نداشته، حتی افراطی‌تر و سیستماتیک‌تر شده است."
در مورد اظهارات هیدر بار از حکومت طالبان پرسیدیم، اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد. اما پیش از این بارها گفته که جهان نباید در این مورد مداخله کند.

حکومت طالبان هموراه ادعا کرده که حقوق همه افغان‌ها به شمول زنان را در چهارچوب شریعت اسلام تأمین کرده‌اند.

اما در دو سال حاکمیت دوباره‌شان بر افغانستان، ضمن منع دختران و زنان از مکتب، پوهنتون و کار در اداره‌های دولتی و غیر دولتی، آن‌ها را از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی از جمله، رفتن به پارک‌های تفریحی، ورزشگاه‌ها، حمام‌های عمومی زنانه و سفر در مسیرهای طولانی بدون محرم نیز منع کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG