برخی از اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان به روز جمعه خواهان توقف قتل های مرموز شدند.
این زنان با تجمع در کنار قبر حورا سادات، یوتیوبر جوان افغان که اخیراً به گونۀ مرموز به قتل رسیده، در اعلامیهای ادعا کردهاند که در دوسال حاکمیت طالبان در افغانستان، زنان در کنار محرومیت از بیشتر حقوقشان، مورد توهین، شکنجه، لت وکوب، زندانی شدن، تجاوز جنسی و قتلهای مرموز و هدفمند از سوی طالبان قرار گرفتهاند. البته آنان در پیوند به این ادعاهایشان هیچ گونه سندی ارائه نکردند.
اما طالبان پیش از این ادعاهای این چنینی را رد کرده اند.
به اساس اعلامیۀ جنبش زنان مقتدر افغانستان، مرسل نبیزاده عضو ولسی جرگه، شکریه الکوزی داکتر، گلسر دانشجو و فعال مدنی، خاطره استاد، حورا سادات یوتیوبر، سمیه دانشجو، زینب فعال مدنی، شریفه دانشجو و فعال مدنی، فاطمه دانشجو و فعال مدنی، فروزان صافی فعال مدنی، نفیسه بلخی قابله، ثمرگل نمایندۀ زنان در یکی از روستاها، عیدی یما، کارمند دولت همراه با ۲ دخترش، بانو نگار، افسر پولیس، حليمه امامی ۱۸ تن زنانی هستند که در کابل، بلخ و کاپیسا به گونهٔ مرموز کشته و یا تیرباران شدهاند.
اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان ادعا کردهاند، طالبان برخی از این زنان فعال را هدف قرار دادند و مسئولیتاش را بر دوش افراد مسلح ناشناس قرار دادند.
حلیمه حکیمی، یک تن از اعضای جنبش مقتدر افغانستان به رادیو آزادی گفت:
"ما با رفتن سر قبر حورا جان در قدوم اول میخواهیم با خانواده و دوستاناش غمشریکی خود را نشان بدهیم، بعد از جامعهٔ جهانی میخواهیم کسانی که عاملان قتل مرموز و هدفمند زنان هستند به جزایشان برسانند، نگذارند زنان بیشتر از این مورد ظلم و ستم قرار بگیرند."
زنان جنبش مقتدر افغانستان از جامعهٔ جهانی، نهادهای حقوق بشر و حقوق زنان میخواهند که جلو نقض حقوق بشری از سوی طالبان را بگیرند و نگذارند که مردم افغانستان به ویژه زنان قربانی شوند.
در همینحال برخی از زنان معترض که از سوی طالبان زندانی شده بودند، ادعا میکنند که مورد شکنجه، تهدید و اعتراف اجباری قرار گرفتهاند.
رقیه ساعی، یک تن از آنان در این باره به رادیو آزادی گفت:
"کسی که زندانی میشود در زندان طالب، دسترسی به وکیل، به نهادهای حقوق بشری به فامیل ندارد، حتی حق دفاع از خود را ندارد، دلیل منطقی را نمیپذیرد، شکنجه میکنند، لت کوب و تهدید به مرگ میکنند دختران را، اعتراف اجباری از آنها گرفته میشود، پس از رهایی به نام آزاد است، نمبر خودش، فامیلش، آدرس خانواده و خانهاش را میگیرند و همزمان تحت تعقیب است."
در مورد این ادعاها از حکومت طالبان پرسیدیم، اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به پرسشهای ما در این باره پاسخ نداد.
پیش از این دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارشی ادعا کرده که طالبان از زمان تسلط به قدرت در افغانستان، بیش از ۸۰۰ مورد نقض حقوق بشر علیه اعضای حکومت پیشین انجام داده اند که شامل ۲۰۱۸ مورد قتلهای فراقانونی میشود.
اما حکومت طالبان این گزارش را رد کرده بود.
حورا سادات، یوتیوبر زن جوان افغان روز دوشنبۀ گذشته به گونهٔ مرموز در کابل کشته شده است.
اعضای خانوادهٔ حورا سادات تأیید کرده اند که او در یک رویداد دلخراش که هنوز مشخص نیست کشته شده است.
فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در کابل نیز از بازداشت دو تن به شمول یک زن در پیوند به کشته شدن حورا سادات خبر داده است.
حورا سادات به عنوان مجری برنامهها در برخی چنلهای یوتیوب کار کرده بود.