شماری از اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان بار دیگر صدای شان را علیه محدودیت ها بر زنان در این کشور بلند کردند.
آنها در آستانۀ دو سالگی بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان خواستار وارد شدن فشار از سوی جامعۀ جهانی بر طالبان شدند.
در ویدیوی که بصیره بیگزاد یک عضو این جنبش ناوقت روز پنجشنبه به رادیو آزادی فرستاد دیده می شود که این زنان در یک مکان سربسته تجمع کرده اند.
آنها می خواهند که بر طالبان فشار آورده شود و حکومت طالبان به رسمیت شناخته نشود:
« از سازمان های بین المللی و کشور های همسایه می خواهیم تا گروه طالبان را که به روی دختران و زنان افغانستان ، مکاتب ، پوهنتون ها ، پارک های تفریحی و حتی آرایشگاه ها و کار را بسته کرده ، حکومت طالبان را سرکوب نموده و به رسمیت نشناسند.»
پس از آنکه چند بار اعتراض های خیابانی فعالان زن در افغانستان توسط طالبان سرکوب شد و برخی از فعالان دستگیر شدند ، اکنون زنان نشست های اعتراضی را به طور پنهانی و در مکان های سربسته برگزار می کنند.
حدود چهار روز به دو سالگی حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان باقی مانده است.
حکومت به رهبری محمد اشرف غنی در ۱۵ آگست سال ۲۰۲۱ دو هفته پیش از خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان سقوط کرد و طالبان وارد کابل شدند.
حکومت طالبان را هیچ کشوری هنوز به رسمیت نشناخته است.
رعایت حقوق بشری به خصوص حقوق زنان و دختران در افغانستان یکی از شرط های عمدۀ جامعۀ جهانی به حساب می آید.
فرشته عباسی پژوهشگر بخش افغانستان در دیده بان حقوق بشر می گوید که اولویت طالبان وضع محدودیتهای بیشتر بر زنان در افغانستان است.
او به رادیو آزادی به روز پنجشنبه گفت که جامعۀ جهانی بر طالبان به دلیل تخطی های حقوق بشری در افغانستان فشار وارد کند و از زنان در این کشور حمایت کند.
طالبان قبلاً گفته اند که به رعایت حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلامی متعهد اند.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان به تازگی ادعا کرد که اکنون حقوق بشر در افغانستان بهتر از هر زمان دیگر رعایت میشود.
دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای به روز پنجشنبه گفت که مقامات طالبان محدودیت های شدید را بر حقوق زنان و دختران و رسانه ها افزایش داده اند.
طالبان پس از آنکه بر افغانستان دوباره حاکم شدند ، دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند.
طالبان در اواخر سال گذشتۀ میلادی ، پوهنتون ها را نیز به روی دختران بستند.
زنان همچنان از کار در موسسات داخلی و خارجی غیر دولتی ، دفتر های ملل متحد و رفتن به پارک های تفریحی در افغانستان منع شده اند.
طالبان حدود ۲۰ روز پیش آرایشگاه های زنانه را نیز مسدود کردند.