لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۱۳

جنبش زنان مقتدر افغانستان: طالبان آخرین نمادهای اقتصادی زنان را گرفتند


عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

برخی زنان معترض که خودشان را اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان معرفی می‌کنند، می‌گویند که ممنوعیت فعالیت آرایشگاه‌های زنانه نشان داد که طالبان دست از اعمال سیاست‌های زن‌ستیزانه و سرکوب‌گرایانه‌شان بر نمی‌دارند.

این جنبش به روز دوشنبه با نشر اعلامیه‌ای اعتراضی گفته که طالبان با داشتن سیاست "آپارتاید جنسیتی" علیه زنان آخرین نمادهای اقتصادی آنان را گرفته اند.

در ادامه آمده که طالبان در جریان ۲۳ ماه گذشته، زنان را از تمام عرصه‌های زندگی جمعی حذف کرده‌اند.

یک عضو جنبش زنان مقتدر افغانستان با فرستادن ویدیویی به رادیو آزادی با تأکید بر ادامۀ مبارزه زنان معترض چنین گفته:
"طالبان وضعیت زندگی زنان افغانستان را به بحران کشانیده و زندگی آنان را در معرض محدودیت‌های همه جانبه و حذف ما در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی از ابتدایی‌ترین حق ما که تحصیل است محروم ساخته، طالبان با این سیاست‌هایشان ثابت ساختند که سیاست ۲۰ سال پیش آنها تغییر نکرده است."

حکومت طالبان در ادامۀ وضع محدودیت‌ها بر زنان، اخیراً تصمیم گرفته که آرایشگاه‌های زنانه در افغانستان پس از سوم ماه اسد اجازۀ فعالیت را ندارند.

هر چند مقام‌های طالبان به گونۀ رسمی مکتوب مربوط به این ممنوعیت را رد و یا تأیید نکردند، اما یک منبع در اتاق پیشه‌وران افغانستان و برخی آرایشگران در گفت‌وگو با رادیو آزادی این موضوع را تأیید کردند.

جنبش مقتدر زنان افغانستان همچنان در اعلامیه‌اش نوشته، صدای زنانی که در نزدیک به دو سال گذشته برای تامین حقوق زنان به جاده‌ها برآمده و اعتراض کردند، در حال خاموش شدن است.

در این اعلامیه ادعا شده که اکنون برخی این زنان مجبور اند برای پیدا کردن مصارف خانواده‌های شان به کارهای شاقه در جاده‌ها رو آورند.

در ویدیویی که اعضای این جنبش به رادیو آزادی فرستاده اند، دیده می‌شود که دو تن از این زنان با پوشش چادری در کنار جاده نشسته و با گذاشتن ترازو از مردم تقاضا می‌کنند تا برای معلوم کردن وزن‌شان ۵ افغانی بپردازند.

صدای تضرع آمیز این زنان برای جلب مشتری در بخش اول این ویدیو ثبت شده و سپس یکی از آنان بخش متنی را از زیر چادری با صدای گریه‌آلود چنین به خوانش می‌گیرد.

"وزن وزن... وزن به ۵ افغانی او مردم دست لاف نکرده ایم."

ما از جملۀ زنان معترض می‌باشیم اما از شدت فقر، بیکاری و گرسنگی به این کار روی آوردیم، تحصیلات عالی داریم و از مهارت‌های بالا برخوردار هستیم اما چه کنیم که اجازۀ کار آبرومندانه را نداریم."

در دو روز گذشته برخی زنان معترض دیگر نیز در واکنش به تداوم محدودیت‌های طالبان بر زنان، تجمع اعتراضی تشکیل دادند.

بسته بودن مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها بروی دختران، منع کار زنان در بیشتر اداره‌های دولتی و تمامی اداره‌های غیردولتی، ممنوعیت رفتن زنان به حمام‌های زنانه، ورزشگاه‌ها، محلات تفریحی و سفر بدون محرم در مسیر‌های طولانی و اخیراً اقدام به ممنوعیت فعالیت آرایشگاه‌های زنانه از محدودیت‌های مهمی اند که طالبان بر زنان و دختران در افغانستان وضع کردند.

این محدودیت‌ها با اعتراض و واکنش‌های گستردۀ زنان و سیاسیون افغان، نهادهای ملی و بین‌المللی و جامعۀ جهانی مواجه شده است.

اما حکومت طالبان همواره گفته که حقوق زنان در چوکات شریعت اسلام تأمین است و به خواست‌های ملی و بین‌المللی برای برداشتن این محدودیت‌ها پاسخ رد داده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG