اداره هماهنگ کننده امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) ابراز نگرانی کرده که شمار کودکان کارگر در افغانستان افزایش یافته است.
اوچا در توییتی دیروز چهارشنبه (۱۹ جولای) گفت که شمار این کودکان کارگر تا سی درصد بیشتر شده.
پیش از این صندوق کودکان ملل متحد، "یونیسف" نگرانی مشابه را مطرح کرده بود.
صفی الله امرخیل مسئول بخش مصونیت کودکان در دفتر افغانستان یونیسف، ماه گذشته در پیامی گفته بود، ارزیابیهای آنها نشان میدهد که از هر پنج کودک در افغانستان، یکی از آنها مشغول کار است و از میان آنها، ۲۲ درصد مشغول کارهای شاقه اند.
فرمان پسر هفت ساله و بلال احمد شش ساله باشندههای ولایت قندهار در ولسوالی دند در یک خشتپزی مشغول کار شاقه اند.
فرمان میگوید، صبح زود میاید، چاشت دوباره میرود. پس از چاشت بازهم به داش خشتپزی میاید و در حالی که به مکتب یا مدرسه نمیرود، مجبور شده با پدرش مشغول کار شود.
بلال احمد می گوید، از صبح با پدرش مشغول کار میشود و سواد هم ندارد.
اداره هماهنگ کننده امور بشردوستانه ملل متحد ابراز نگرانی کرده که شمار کودکان کارگر در خانوادههای که مرد سرپرست ندارند و مسئولیت خانواده به دوش زنان است، افزایش یافته.
اوچا میگوید، در میان این خانواده ها، شمار کودکان کارگر تا ۳۵ درصد بیشتر شده است.
حکومت سرپرست طالبان می پذیرد که شمار کودکان کارگر در افغانستان کم نیست و وزارت کار و امور اجتماعیشان میگوید که بیش از یک میلیون کودک در افغانستان مشغول کارهای شاقه اند.
بر اساس کنوانیسیون شماره ۱۸۳ سازمان ملل متحد، باید پیش از تکمیل شدن مکتب شان، نباید کودکان کار کنند و کارهای شاقه بر کودکان بر اساس اصول بینالمللی تا ۱۸ سالگی ممنوع است.