لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۴۹

انتظارات از نشست دوحه؛ فعالان حقوق زنان می‌خواهند طالبان به رسمیت شناخته نشوند


تعدادی از زنان و دختران معترض در کابل
تعدادی از زنان و دختران معترض در کابل

شماری از فعالان حقوق زنان به صدای عدم به رسمیت شناختن حکومت طالبان پیوسته اند. این صدا ها در حالی بلند شده که قرار است انتونیو گوتیرش سرمنشی سازمان ملل متحد روز دوشنبه و روز بعد از آن در شهر دوحه پایتخت قطر میزبان نشستی در مورد افغانستان باشد.

ظریفه غفاری شاروال سابق میدان وردگ در یک پیامی تصویری می گوید، در این نشست هیچ شخصی به نمایندگی از زنان افغان، حضور ندارد:

"درست زمانیکه سیاسیون جهان تحت نام نیاز به تعامل با طالبان از شنیدن صدای زنان و کودکان افغان و رسیدگی به خواست های بشری آنها صرف نظر می کنند، ما زنان افغان از مردم عام جهان می خواهیم تا با ما همصدا شده و بر بالای نمایندگان و سیاسیون شان فشار بیاورند، تا از معاملۀ حقوق انسانی زنان و مردم افغانستان با گروه طالبان بطور کلی جلوگیری به عمل آید."

راضیه بارکزی، فعال حقوق زنان از سازمان ملل متحد می خواهد تا به اصول و منشور خود پایبند باشد:

"تریبیون سازی و فرصت دهی برای طالبان و فرصت گیری از زنان، جفا در حق مردم افغان و همدستی آشکارا با تروریزم و تروریزم پروری است. استقلال عمل و جایگاه حقوقی تان به خاطر سیاست بازی های چند گانه، نزد مردم افغانستان و همۀ مردم جهان زیر سوال و انتقاد قرار است."

هیلی نجیب دختر داکتر نجیب الله رئیس جمهور سابق افغانستان
هیلی نجیب دختر داکتر نجیب الله رئیس جمهور سابق افغانستان

هیلی نجیب دختر داکتر نجیب الله رئیس جمهور سابق افغانستان، می گوید که به"هشتگ طالبان را به رسمیت نشناسید" بپوندید:

"با هشتگ(DoNotRecogenize Taliban) یکجا شوید، پیام های صوتی و ویدیویی تان با ضمیمه قطعنامۀ مردم افغانستان منتشر کنید، تا جهانیان بدانند که در ۱۹ ماه اخیر چی حقوق از شما گرفته شده و چرا باید طالبان به رسمیت شناخته نشوند."

روز گذشته شماری از زنان در اعتراض با به رسمیت شناختن طالبان در کابل تظاهرات کرده و کمپاین هشتگ (#NotRecogenize Taliban) را در تویتر و در شبکه های اجتماعی راه اندازی کرده اند.

زنان و دختران افغان با راه اندازی هشتگ طالبان را به رسمیت نشناسید خواسته اند تا صدای خود را به جهان بشنوانند

برخی از شنوندگان رادیو آزادی نیز در پیام های شان به محدودیت های طالبان بر زنان و دختران افغان اشاره کرده و از درخواست به رسمیت شناختن طالبان انتقاد کرده اند. اما شماری دیگر هم با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم عادی در افغانستان می گویند، اگر دنیا، حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد، ممکن است از لحاظ اقتصادی، زندگی مردم عام بهبود یابد.

یک باشندۀ ولایت ننگرهار می گوید:

"من خان پاچا، باشنده ولسوالی کوت ننگرهار هستم، گرچه برخی از اقدامات طالبان درست نی و براه درست روان نیست، اما باید به خاطر مردم حکومت آنها را به رسمیت شناخت تا زندگی مردم افغانستان بهبود یابد."

یک شنونده دیگر رادیو آزادی نیز در مورد چنین ابراز نظر کرده است:

"من حضرت محمد هجران، باشنده ولسوالی گیرو ولایت غزنی هستم. به نظر من، به رسمیت شناختن طالبان چیز خوب است. از یکطرف وضعیت اقتصادی و از جانب دیگر سطح بیکاری در کشور بی حد زیاد است، بنابرین تعامل سایر کشورها با طالبان، به نفع افغان ها خواهد بود."

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

سازمان ملل متحد گفته که از هیچ نماینده ای طالبان در نشست دو روزه در شهر دوحه دعوت نشده، اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان ناوقت روز جمعه به رادیو آزادی در مورد انتظار طالبان از نشست در دوحه چنین گفت:

"تقاضای ما از نشست اینست که باید واقعیت ها مد نظر گرفته شود، حقایق افغانستان، ثبات و امنیتی که این جا برقرار شده غنیمت شمرده شود و همکاری صورت گیرد. باور دارم که برخی شکایت ها و گلایه ها از راه دیپلوماتیک حل می شود. تماس ها و نشست و برخاست های مکرر می تواند به حل مسایل زمینه سازی کند."

پیش از این، امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفته بود که در نشست دوحه در مورد به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیز بحث خواهد شد، اما بعد معاون سخنگوی این سازمان گفت که در این نشست در مورد به رسمیت شناختن حکومت طالبان بحث نخواهد شد.

آرش همایون

XS
SM
MD
LG