لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۹

زنان در کابل راهپیمایی کردند و خواهان عدم رسمیت یافتن حکومت طالبان شدند


تصویر آرشیف: شماری از زنان معترض در کابل
تصویر آرشیف: شماری از زنان معترض در کابل

زنان معترض در کابل، پس از هفته‌ها خاموشی و درآستانۀ نشست دوحه امروز شنبه در کابل راهپیمایی کرده و از سازمان ملل و جامعه جهانی خواستند حکومت طالبان را به رسمیت نشناسند.

ژولیا فارسی از زنان معترض در کابل می‌گوید، این اعتراض پس از چاشت روز شنبه برگزار شده که در آن زنان خواستار عدم به رسمیت شناختن طالبان از سوی سازمان ملل متحد شده اند.

او به رادیو آزادی گفت:

"دلیل این اعتراضات این بود که طالبان نباید از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شود در غیر آن زنان معترض نشست دوحه را تحریم خواهد کرد. اگر سازمان ملل آنها را به رسمیت بشناسد زنان افغانستان آرام نخواهند نشست و اجازه نمی‌دهند که حقوق‌شان پایمال شود."

شهلا عارفی و لیلا بسیم، دو تن از زنان معترض که در اعتراض روز شنبه در کابل شرکت کرده اند، به رادیو آزادی گفتند:

شهلا عارفی: به رسمت شناختن طالبان به معنی رسمیت شناختن تروریزم است

"زنان یکبار دیگر امروز به جاده ریختند و خواستار این شدند که جامعۀ جهانی نباید طالبان را به رسمیت بشناسند و بیان داشتند که به رسمت شناختن طالبان به معنی رسمیت شناختن تروریزم است."

"اگر این گروه به رسمیت شناخته شود واقعا جفا است به سرنوشت مردم افغانستان و ما می‌بینیم که هیچ زن به نشست دعوت نشده و این موضوع زنان را مایوس کرده است."

این درحالیست که اخیراً شماری از زنان در صفحات اجتماعی با انتشار ویدیو و ایجاد هشتگ "طالبان را به رسیمت نشناسید" اعتراضات‌شان را بیان کردند.

هدا خموش
هدا خموش


هدا خموش یکی از فعالان حقوق زنان می‌گوید که زنان هنوز به نشست دوحه دعوت نشده‌اند و شماری از زنان از طریق رسانه‌های اجتماعی سعی می‌کنند صدایشان را به جهانیان برسانند.

"حضور زنان در نشست پیشرو انکار شده است و حضور سازمان ملل و کشوهای جهان و حضور طالبان که در ابتدا انکار شده بود ولی اکنون سران طالبان آنجا دیده می‌شود. ما تلاش می‌کنیم که از هر راه ممکن بتوانیم صدایمان را برسانیم، ترس ما این است که در این نشست فرصت‌های زیادی به طالبان فراهم شود تا به مشروعیت برسند."

اما ستیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز جمعه در پاسخ به این گونه نگرانی‌ها گفت که از طالبان در نشست دوحه دعوت نشده و در این نشست تنها از نمایندگان بین‌المللی دعوت شده که با موضوع افغانستان سر و کار دارند.

ستیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد
ستیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد

خواستیم واکنش مقامات حکومت طالبان را در اعتراض زنان داشته باشیم، اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد.

این درحالیست که اظهارات چندی پیش امینه محمد، معاون منشی سازمان ملل در مورد این که در نشست دوحه در بارۀ گام‌های اولیه چگونگی به رسیمت شناختن طالبان صحبت خواهد شد، واکنش‌های را به همراه داشت.

اما استیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد موضوع بحث بر سر به رسمیت شناختن حکومت طالبان در نشست دوحه را رد کرده است.

نشست سازمان ملل متحد در مورد افغانستان با حضور سر منشی این سازمان و نمایندگان ۲۲ کشور جهان در روزهای اول و دوم ماه "می" در دوحه، پایتخت قطر برگزار خواهد شد.

در این نشست در بارۀ مسائلی امنیتی افغانستان، حقوق بشر از جمله محدویت‌های وضع شده بر زنان بحث خواهد شد.

XS
SM
MD
LG