لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۳

اوچا: گرسنگی و سوء تغذیه در افغانستان به شدت افزایش یافته است


آرشیف - یک وعده غذایی خانواده‌ای بی‌بضاعت افغان
آرشیف - یک وعده غذایی خانواده‌ای بی‌بضاعت افغان

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) نسبت به افزایش گرسنگی و سوء تغذیه در افغانستان هشدار می‌دهد.

دفتر اوچا در افغانستان روز چهارشنبه در صفحۀ توییترش نوشته که گرسنگی و سوء تغذیه در افغانستان به شدت افزایش یافته است.

این سازمان افزوده است: "در حال حاضر حدود ۱۵.۵ میلیون افغان از امنیت غذایی برخوردار نیستند و تقریباً ۲.۷ میلیون نفر دیگر در وضعیت اضطراری به سر می‌برند."

به گفتۀ اوچا، نزدیک به ۳.۲ میلیون کودک و ۸۴۰ هزار مادر شیرده از سوء تغذیۀ شدید و متوسط رنج می‌برند.

پیش از این برنامۀ جهانی غذا هم به روز پنج‌شنبۀ گذشته هشدار داده بود که سطح سوء تغذیه در افغانستان به اوج خود رسیده و نیمی از مردم این کشور با گرسنگی شدید مواجه هستند.

علاوه بر این، برخی از افغان‌ها نیز از وضعیت بد خود به دلیل گرسنگی و فقر داستان‌هایی دارند.

محمد علیم: صبح می رویم سر کار، دنبال کار می گردیم، کار پیدا نمی‌کنیم.

محمد علیم، یکتن از باشندگان ولایت پکتیکا می‌گوید که کار و بار نیست و اخیراً کمک‌ها متوقف شده است که زندگی آنها را بسیار دشوار کرده است:
"مدت زیادی است که کمک‌ها قطع شده است، ما مردم فقیری هستیم، صبح می رویم سر کار، دنبال کار می گردیم، کار پیدا نمی‌کنیم."

یکی از باشندگان ولایت قندهار هم که نخواست نامش در گزارش گرفته شود با ارسال پیامی به رادیو آزادی از روند توزیع کمک‌ها انتقاد کرد و گفت که وضعیتی آمده که تمام خانواده روز و شب چیزی برای خوردن ندارند.

او می‌گوید:
"من معلول هستم، بچه دارم و ۹ نفر در خانه هستیم، یک روز آمدم که نامم را برای کمک بنویسند، ‌اما گفتند که اسم کسانی را می‌نویسیم که ملک‌ها گفته باشند، اسم کسی را که دوست ندارد نمی‌نویسند به کی کمک می‌کنند؟ می‌گویند، فقرا کمک می‌کنند بیا خانۀ من را ببین من غریب هستم."

مسئولان برنامۀ جهانی غذا در افغانستان هم چندی پیش به رادیو آزادی گفته بودند که به دلیل دخالت طالبان روند توزیع کمک‌ها را در ولایت غور متوقف کرده اند.

پیش از این هم گزارش‌هایی از مداخلۀ مقامات طالبان در توزیع کمک‌ها منتشر شده است، اما حکومت طالبان آن را رد کرده است.

روز سه‌شنبه برنامۀ جهانی غذا در بیانیه‌ای نوشت که بر اساس برآوردها، بیش از ۱۵ میلیون نفر در افغانستان از امنیت غذایی برخوردار نیستند و ۲.۸ میلیون نفر دیگر با خطر گرسنگی و در وضعیت اضطراری قرار دارند.

برنامۀ جهانی غذا همچنین گفته است که علاوه بر بحران اقتصادی و بشری در افغانستان، آفات طبیعی نیز زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده و میلیون‌ها افغان با وضعیت ویرانگری روبه‌رو شده اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش رادیو آزادی در بارۀ استراتژی حکومت‌شان برای بیرون کردن افغان‌ها از این وضعیت اقتصادی و بشری پاسخ نداد.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، جامعۀ جهانی تمام کمک‌های خود به افغانستان را کاهش داده و یا متوقف کرده که دلیل آن را سیاست‌های نادرست آنها عنوان کرده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG