لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۴ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۵

چرا ایالات متحده روند توزیع کمک های بشری را در ولایات غور٬ غزنی و ارزگان متوقف کرد؟


تصویر از روند توزیع کمک های بشری در ولایت ارزگان که حالا این کمک ها به دلیل دخالت طالبان٬ متوقف شده است.
تصویر از روند توزیع کمک های بشری در ولایت ارزگان که حالا این کمک ها به دلیل دخالت طالبان٬ متوقف شده است.

وزارت خارجهٔ امریکا می‌گوید که برخی از برنامه‌های کمک‌ بشری‌ برای افغانستان را به علت دخالت طالبان به حالت تعلیق درآورده‌ است.

متیو میلر سخنگوی این وزارت روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت که این برنامه‌ها را در ولایت‌های غزنی، ارزگان و غور متوقف کرده اند.

میلر همچنان در پاسخ به نگرانی‌ها مبنی بر این‌که این کمک‌ها به طالبان می‌رسد، گفت که ایالات متحده به طالبان کمک مالی نمی‌کند، اما به همکاری با سازمان ملل متحد، سازمان‌های غیر دولتی و دیگر شرکای اجرا کننده و حکومت‌های امداد رسان مشابه در افغانستان ادامه می‌دهد.

به گفته او، کمک‌های بشری نیاز مردم افغانستان است و امریکا و همه کشورهای دوست٬ متعهد به کار در این زمینه می‌باشند:

ایالات متحده: کمک های ما به طالبان نیست و از جریان توزیع آن نظارت می کنیم

"ما پس از آن در غور عملیات خود را متوقف کردیم که شواهدی از تلاش‌های طالبان برای جلوگیری پیهم از دریافت کمک‌ها به دست آمد، سازمان جهانی غذا در حالی از ماه جنوری الی اپریل روند توزیع کمک‌ها را در دو ولسوالی غزنی متوقف کرد که مقام‌های محلی تلاش کردند در توزیع آن مداخله کنند، در ماه اپریل یکی دیگر از شرکای ایالات متحده عملیات در ولایت ارزگان را پس از تلاش نمایندگان طالبان برای مداخله در ارائه کمک‌های حمل و نقل و استخدام کارمندان به حالت تعلیق درآورد. بنابراین ما کاملاً واضح می‌گوییم که برای تأمین مالی طالبان کار نمی‌کنیم و برای شرکای‌که با آن‌ها کار می‌کنیم، پروسه‌های بسیار سخت نظارتی را داریم."

خانواده های زیادی در افغانستان به کمک های بشری سازمان ملل متحد و سایر نهاد ها و کشور ها نیاز دارند
خانواده های زیادی در افغانستان به کمک های بشری سازمان ملل متحد و سایر نهاد ها و کشور ها نیاز دارند

در همین حال شماری از نیازمندان ولایت غور می‌گویند، از زمانی‌که کمک‌های مؤسسه‌های غیر دولتی در این ولایت متوقف شده، زندگی پر چالشی را سپری می‌کنند.

دو تن از نیازمندان در این ولایت که نمی‌خواهند نام‌شان در این گزارش ذکر شود به رادیو آزادی می‌گویند، در دو ماه گذشته هیچ کمکی از سوی مؤسسه‌های غیر دولتی دریافت نکرده اند:

"امیدواریم که مؤسسه‌ها کمک‌های شان را دوباره به ما آغاز کنند، زیرا ما مشکلات زیادی داریم، این مؤسسه‌ها با ما کمک می‌کردند و زندگی ما کمی بهتر بود، ماه یک یا دو بار برای ما دال، روغن، آرد و غیره می‌داد، با این بسیار پرده ما کارگران می‌شد، اما اکنون ما بسیار نگران هستیم."

"تا دو ماه پیش که هر گونه بود از سوی مؤسسات ملل متحد با ما کمک می‌شد، اما حالا این کمک‌ها متوقف شده و مردم با مشکلات سختی روبه‌رو هستند. بالای کسانی‌که این کمک‌ها متوقف شده افراد بسیار نیازمند هستند."

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان اظهارت سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا را بی‌اساس می‌خواند. او به رادیو آزادی گفت که در بخش کمک‌های بشری مداخله نه، بلکه امنیت آن‌ها را تأمین می‌کنند:

"مأمورین امارت اسلامی حق ندارند که در کمک‌های آن‌ها مداخله کنند، آن‌ها تنها امنیت را تأمین می‌کنند، اما شفافیت باید در این بخش تضمین شود، تا به گونهٔ درست انجام شود، ما مداخله نمی‌کنیم، ادعاهای که در این بخش صورت گرفته درست نیست."

پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان، بی‌کاری و فقر در این کشور به اوج خود رسیده است.
به اساس گزارش‌های سازمان‌های مختلف بین‌المللی، بیش از نیمی از نفوس این کشور نیاز به کمک‌های عاجل بشری دارند.

XS
SM
MD
LG