لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۲۰

سازمان ملل برنامهٔ توانمند سازی زنان و دختران را در شرق افغانستان راه اندازی می‌کند


تصویر آٰرشیف: برنامه آموزشی برای زنان در افغانستان
تصویر آٰرشیف: برنامه آموزشی برای زنان در افغانستان

ادارۀ امور پناهندگان سازمان ملل متحد می گوید که برای حمایت از عودت کنندگان و بیجا شدگان داخلی، برنامۀ توانمندسازی و تشویق کار داوطلبانه در بین زنان و دختران افغان را در شرق افغانستان، پیش می برد.

عبدالعلی سخنگوی ادارۀ امور پناهندگان سازمان ملل متحد(یو. ان. اچ. سی. آر) در شرق افغانستان، شام شنبه به رادیو آزادی گفت که برنامۀ توانمندسازی و تشویق کار دواطلبانه در بین زنان و دختران افغان، به کمک محصلان و فارغان پوهنتون ها، پیش برده می شود:

"هدف کلیدی این ابتکار جلوگیری از به حاشیه راندن زنان و دختران، با تشویق سهمگیری آنها در زندگی اجتماعی است، تا آنها بتوانند سهم شان را در صلح و توسعۀ اقتصادی از طریق توانمند سازی و اشتراک دواطلبانه ایفا کرده، تجارب رهبریت را حاصل کنند."

به گفتۀ عبدالعلی این ابتکار در ماه اکتوبر سال ۲۰۲۲ آغاز شد و در آن ۳۸ دواطلب زن و دختر در بخش آموزش در ولایت ننگرهار سهم دارند.

این ابتکار در ماه اکتوبر سال ۲۰۲۲ آغاز شد و در آن ۳۸ دواطلب زن و دختر در بخش آموزش در ولایت ننگرهار سهم دارند.

عبدالعلی سخنگوی یو. ان. اچ. سی. آر در شرق افغانستان، آموزش زنان و دختران افغان را یک عنصر کلیدی در رشد جامعه دانسته، به رادیو آزادی گفت:

"اما بی جا شدن های داخلی ناشی از منازعات، رویداد ها و حوادث طبیعی و محدودیت های وضع شده بر آموزش زنان و دختران، تاثیر ژرف بالای فرصت های آموزشی در افغانستان دارد، زیرا دختران اجازۀ رفتن به مکاتب متوسطه، لیسه ها و پوهنتون ها را ندارند."

عبدالعلی نصاب درسی کهنه و تاریخ گذشته در افغانستان را نیز یکی از عوامل عقب مانی آموزش در این کشور دانسته گفته که دانشجویان امکان آموزش علوم عصری و دسترسی به تکنولوژی جدید را ندارند.

به گفتۀ عبدالعلی، حدود ۶۵ درصد نفوس افغانستان کمتر از ۲۵ سال عمر دارند و اکثریت آنها دخترانی هستند که به دلیل محدویت های وضع شده، دورنمایی روشن برای آیندۀ اجتماعی و کاری شان، ندارند.

دیدار توماس وست و رینا امیری با ملاله یوسف‌زی در واشنگتن ( تصویر از صفحه تویتر رینا امیری )
دیدار توماس وست و رینا امیری با ملاله یوسف‌زی در واشنگتن ( تصویر از صفحه تویتر رینا امیری )

رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده برای زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان و توماس وست نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان روز گذشته در دیدار خود با ملاله یوسف زی، فعال آموزش کودکان، در مورد وضعیت زنان و دختران افغان گفتگو کردند.

توماس وست در تویتر خود نوشته که آموزش دختران بهترین راه برای بهبود زندگی یک کشور است.

پس از برگشت دوبارۀ طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱ میلادی در افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش منع شدند و در ماه دسمبر ۲۰۲۲، آموزش دختران و زنان در پوهنتون ها نیز تا امر ثانی به تعلیق درآمد.

آرش همایون

XS
SM
MD
LG