لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۴

افزایش ابتلا کودکان به سوء تغذی در افغانستان؛ خانواده ها توان خرید مواد غذای را ندارند


یکی از اطفال مبتلا به سوء تغذی که به شفاخانه شهر قندهار بستر شده است.
یکی از اطفال مبتلا به سوء تغذی که به شفاخانه شهر قندهار بستر شده است.

بسیاری از خانواده ها در مناطق دوردست افغانستان می گویند که فرزندان آنها به دلیل مشکلات اقتصادی و فقر دچار سوء تغذی شده اند.

رحمانیه مادری که از یک منطقه دور افتادۀ قندهار، فرزندش را به شفاخانۀ میرویس در شهر آورده، می گوید:

"یک سال می شود که مریض است، او را پیش دکتر بردیم، گفت روده هایش تکلیف دارد وقتی عکس گرفتند، معلوم شد که به خاطر ضعیفی و سوءتغدی است، دیروز اورا اینجا آوردیم و بستر کردیم."

سازمان صحی جهان، یکشنبه گذشته اعلام کرد که ۳۰ میلیون تن در افغانستان در معرض خطر سوءتغذی، بیماری های عفونی و سایر مشکلات صحی قرار دارند.

قبل از این فیلیپ کراپف(Phillipe Kropf) سخنگوی برنامه جهانی غذا نیز گفته بود که ۴ میلیون کودک زیر سن پنج سال، در افغانستان دچار سوءتغذی اند که این رقم بسیار بلند است.

یکی از داکتران در حال معاینه یکی از اطفال مبتلا به سو تغذی
یکی از داکتران در حال معاینه یکی از اطفال مبتلا به سو تغذی

در این حال شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامۀ طالبان می گوید که میزان سوءتغذی در افغانستان بسیار کمتر از ارقام ارائه شده است:

"سال گذشته تخمین شده بود در افغانستان یک اعشاریه یک میلیون کودک به سوءتغذی شدید مبتلا هستند، اما خوشبختانه این تعداد به آن اندازه نبود، ما صرف نیم میلیون کودک مبتلا به سوءتغذی شدید داشتیم. در سال جاری هم آنطور که تخمین شده، امیدوارم ارقام کمتر از آن باشد. البته به کار نیاز است، زیرا در ۲۰ سال گذشته در افغانستان دلایلی وجود داشت که باعث افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوءتغذی شده است".

وزارت صحت عامه طالبان: تعداد اطفال مبتلا به سو تغذی در افغانستان نسبت به آنچه گفته می شود کم است

داکتر یوسف طیب، متخصص بیماری های کودکان و رئیس انجمن طب اسلامی افغانستان توصیه می کند که برای جلوگیری از سوءتغذی، باید برخی نکات در نظر گرفته شود:

"توصیه و پیشنهاد من به هموطنان اینست که از کلینک های موجود استفاده کنند، خانم های حامله حداقل باید ۴ بار در دوران بارداری به نزدیکترین کلینیک مراجعه کرده، در مورد وضعیت تغذی خود و طفل خود از مشاور تغذی موجود در کلینیک، مشورت بگیرند، آن را عملی کنند و مادران مبتلا به سوءتغذی به زودترین فرصت باید تشخیص و تداوی شوند.".

پس از ممنوعیت کار زنان افغان در سازمان ها و نهادهای غیردولتی و موسسات خارجی توسط طالبان در دسمبر گذشته، بر اساس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، فعالیت ۱۱۵ کلینیک، از جملۀ ۴۳۷ کلینیک سیار صحی در افغانستان به حالت تعلیق درآمد که در نتیجه۸۲ هزار کودک مبتلا به سوءتغذی، زنان حامله و شیرده، متاثر شدند.

زمانیکه در چهارم اپریل، طالبان، از کار زنان افغان در ادارات و نهاد های مربوط به سازمان ملل متحد مانع شدند، نگرانی ها در مورد اینکه احتمال دارد، وضعیت از هم بدتر شود، افزایش یافته است.

XS
SM
MD
LG