În ultimele două zile, la Chișinău se înregistrează o creștere a concentrației de praf în aer de două ori peste norma admisibilă.
Anul 2023 a început cu o vreme anormal de caldă pentru această perioadă pentru R. Moldova, dar și pentru întreg continentul european. Specialiștii spun că încălzirea se datorează schimbărilor climatice, care se răsfrâng asupra agriculturii și influențează comportamentul păsărilor și insectelor.
Uzina metalurgică de la Râbnița a obținut prelungirea autorizației de mediu pentru încă o lună, până pe 31 ianuarie 2023.
Începând cu ziua de 30 decembrie 2022 și până în prezent, nivelul admisibil de particule solide în aer în municipiul Chișinău a fost depășit de 2,8 ori.
Aflat în vizită la Chișinău, comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a anunțat vineri, 25 noiembrie, că R. Moldova aderă la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice (LIFE).
În ultimii doi ani, în rezervația naturală „Pădurea Domnească” s-au născut doi pui de zimbri, după o pauză lungă. Ultimul a venit pe lume vara trecută. Puiul a fost foarte așteptat, întrucât unul dintre masculi, poreclit „Killerul”, este extrem de agresiv și ucidea toți puii care să nășteau.
Activitatea Uzinei Metalurgice din orașul Râbnița, din stânga Nistrului, are „un potențial impact negativ” asupra mediului, se arată într-un răspuns oferit Europei Libere de Agenția de Mediu.
Încarcă mai mult