Comisia Electorală Centrală (CEC) a dispus, la ședința din 29 septembrie, constituirea a cinci secții de votare în Rusia, nu numai două, așa cum și-a dorit Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Doi candidați la prezidențiale – Octavian Țîcu, susținut de Blocul „Împreună” și independentul Tudor Ulianovschi au dat start oficial campaniilor electorale. Independenta Irina Vlah acuză poliția și pe Maia Sandu și că i-au îngrădit lansarea în campania planificată pentru duminică, 29 septembrie.
Doi candidați independenți, Natalia Morari și Andrei Năstase, s-au lansat vineri, 27 septembrie, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 0ctombrie.
Autoritățile de la Chișinău ar putea deschide doar două secții de votare în Rusia pentru prezidențialele și referendumul din 20 octombrie, ambele în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a dat startul, pe 26 septembrie, tipăririi buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie, care vor fi utilizate în secțiile de votare din străinătate pentru votul prin corespondență.
11 candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova vor lupta pentru voturile moldovenilor la alegerile din 20 octombrie 2024. Iată cine sunt aceștia și ce promit să facă dacă vor ajunge la șefia statului.
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) spune că alegerile prezidențiale din 20 octombrie sunt „compromise”, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins candidatura președintelui formațiunii, Igor Munteanu, pe motiv că nu a întrunit un număr suficient de semnături valide.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din 25 septembrie modelul și textul buletinului de vot pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Acesta va avea lungimea de aproape 32 de centimetri, iar lățimea va fi de 14 centimetri.
Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a înregistrat pe Victoria Furtună, Natalia Morari și Tudor Ulianovschi în calitate de candidați independenți la alegerile prezidențiale din 20 octombrie.
15 partide s-au înregistrat pentru a face agitație pentru un vot „Da” sau „Nu” la referendumul constituțional, din 20 octombrie. Alte câteva formațiuni politice mai vizibile vor boicota referendumul, fără să se fi înregistrat.
Ex-bașcana Irina Vlah și ex-premierul Ion Chicu au devenit candidați oficiali pentru funcția de președinte al R. Moldova la alegerile din 20 octombrie. Ei vor ocupa poziția cinci și, respectiv, șase în buletinul de vot.
Ex-primarul de Bălți, Renato Usatîi (Partidul Nostru) și ex-premierul, Vasile Tarlev (Partidul Viitorul Moldovei) s-au lansat oficial în cursa prezidențială la 21 septembrie.
Încarcă mai mult