برخی از این شاگردان مکاتب در صحبت با رادیو آزادی میگویند، هرچند میدانند که نیش زدن کوکنار کار غیرقانونی و ناشایسته است، اما در زمان قرنطین به دلیل بیبیکاری و فقر اقتصادی دست به چنین کار زدند.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، افغانستان از سه و نیم میلیون استفاده کنندۀ مواد مخدر میزبانی میکند. اما شماری از معتادین با وجود چندین بار تداوی، دوباره به استفاده از مواد مخدر رو آورده و هنوز نیز به مراکز صحی جهت تداوی حاضر نمیشوند.
در این گزارش که هر ساله به نشر میرسد، سازمان ملل متحد در رابطه به وضعیت مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ در جهان، یادآور شده است که از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی تا اکنون، مقدار زیادی شیشه هنگام قاچاق از افغانستان به مارکیتهای جهانی، ضبط گردیده است.
بیش از نصف تمامی زندانیان موجود در زندانهای دولت افغانستان را قاچاقبران مواد مخدر تشکیل میدهند که به گفته حکومت، در میان آنان افراد مربوط به طالبان نیز شامل اند که به اتهام قاچاق مواد مخدر دستگیر شده اند.
دهقانها در برخی زیادی از ولایات افغانستان برای آبیاری کشتزارهای کوکنار شان از انرژی آفتابی استفاده میکنند.
این کشتزارها در ولسوالیهای ارگو، درایم و کشم تخریب شده است. این در حالیست که صاحبان این کشتزارها شیرهی تریاک را پیش از تخریب جمع میکنند.
وزارت دولت در امور صلح در این روزها سرگرم مشوره با اقشار مختلف در افغانستان است، تا مسایل مورد بحث در مذاکرات بینالافغانی صلح با طالبان را مشخص سازد.
یک خانم در ولایت ارزگان میگوید که شوهرش دختر وی را در بدل هیرویین به نکاح مرد ۲۵ ساله در آورده است.
گادا وَلی رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل میگوید، همین اکنون گروههای مافیایی جوانان بیکار را استخدام کرده و با استفاده از آنان مواد مخدر تولید شده در افغانستان را به بازارهای جهانی قاچاق میکنند و پول بدست آمده از آن به گونه مستقیم در تمویل تروریزم هزینه میشود.
در این گزارش آمده است که طالبان در کنار دوام تولید و قاچاق هیرویین، در این اواخر فابریکههای تولید شیشه را نیز در ولایتهای فراه و بادغیس ایجاد کردهاند و با جمعآوری بته نباتی به نام "ومان" از دشتهای فراه، از آن بجای مواد کیمیاوی در تولید شیشه استفاده میکنند.
سازمان صحی جهان میگوید، به دلیل استفاده بزرگسالان از سگرت در مکانهای عمومی، نصف کُل کودکان جهان به استفاده کنندهگان غیرمستقیم تنباکو مبدل شده اند.
وزارت داخله افغانستان از تداوم کشت کوکنار در مناطق تحت نفوذ طالبان مسلح خبر میدهد و میگوید که بیش از هشتاد درصد کوکنار افغانستان در مناطق تحت نفوذ مخالفان مسلح دولت کشت شده است.
بیشتر "لود" شود