لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۴۴

سازمان ملل: تولید و استفادۀ شیشه در افغانستان افزایش یافته است


نشان سازمان ملل متحد.
نشان سازمان ملل متحد.

سازمان ملل متحد در گزارش سالانۀ مواد مخدر خود از افزایش تولید و استفاده از مادۀ مخدرۀ نوع شیشه در افغانستان هشدار می‌دهد.

گزارش سازمان ملل متحد در رابطه به وضعیت مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ میلادی که بر بنیاد سروی در شفاخانه‌ها، زندان‌ها و بررسی گزارش‌های ضبط قاچاق مواد مخدر در جهان تهیه شده، نشان می‌دهد که میزان تولید و استفاده مواد مخدر نوع شیشه در افغانستان در حال افزایش است.

یافته‌های سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که از زمان آغاز تولید شیشه در سال ۲۰۱۴ میلادی در افغانستان، با گذشت هر سال تولید آن افزایش یافته و بیشترین شیشه تولید شده در افغانستان از مسیر بالکان، به ویژه ایران به بازارهای اروپا قاچاق می‌شود.

کشیف و ضبط شیشه در کابل
کشیف و ضبط شیشه در کابل

خالد موحد سخنگوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه علیه مواد مخدر به رادیو آزادی گفت: "قضایای ارسال شده به این مرکز نشان می‌دهند که میزان قاچاق شیشه در داخل افغانستان در حال افزایش است."

او افزود: "از آغاز سال ۱۳۹۹ شمسی تا پایان ماه چهارم سال بطور مجموعی از شانزده ولایت به تعداد ۶۸ قضیه به مرکز عدلی و قضایی ارسال شده که از مجموع مواد مخدر ضبط شده هنگام رخداد این قضایا، تنها بیش از ۲۲۳ کیلوگرام آن شیشه بوده است. قضایا و مقدار کشف و ضبط شیشه در مقایسه به سال‌های قبل سیر صعودی دارد."

بررسی‌های ملل متحد در رابطه به ضبط مواد مخدر نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۴ در افغانستان ۹ کیلوگرام شیشه، در سال ۲۰۱۷ ۱۲۷ کیلوگرام و تنها در شش ماه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی ۶۵۷ کیلوگرام شیشه ضبط شده بود.

در گزارش سازمان ملل به نقل از بورد بین‌المللی کنترول مواد مخدر آمده است که قاچاق مواد کیمیاوی سیودوافیدرین از کشورهای همسایه، زمینه افزایش تولید شیشه را فراهم ساخته است.

عبدالشکور حیدری معاون ریاست کاهش تقاضا به مواد مخدر وزارت صحت عامه می‌گوید، شیشه سومین نوع مواد مخدر است که از آن در افغانستان بیشتر استفاده صورت می‌گیرد و قاچاقبران در حال ترویج بیشتر آن استند.

او می‌افزاید: "استفاده از مواد مخدر کیمیاوی که یکی از آن شیشه متامفتامین است، در افغانستان در حال افزایش است و امروز پس از تریاک و هیرویین، در قدم سوم بیشترین استفاده از شیشه صورت می‌گیرد. دلیل افزایش آن معتادین جدید نیست، بلکه استراتیژی قاچاقبران این مواد است که مواد مخدر قوی و جدید مانند شیشه را جایگزین مواد مخدر قبلی می‌سازند تا معتادین لذت بیشتر ببرند."

آرشیف، مواد مخدر
آرشیف، مواد مخدر

وزارت صحت عامه افغانستان هنگام بررسی عوامل اعتیاد در میان معتادان داخل بستر در شفاخانه‌ها دریافته است که روی هم رفته، معتادان سعی می‌کنند تا مواد مخدر کیمیاوی را به عوض مواد مخدر نباتی جهت نشه و لذت بیشتر استفاده کنند.

از میان مواد مخدر کیمیاوی، تابلیت‌های نشه‌آور از خارج به افغانستان قاچاق می‌شود، ولی شیشۀ مورد نیاز آنان در افغانستان تولید می‌گردد.

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00
لینک مستقیم

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG