لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۱۲

وزارت صحت عامه برنامۀ تداوی معتادین در منزل را گسترش می‌دهد


شماری از معتادان مواد مخدر در کابل
شماری از معتادان مواد مخدر در کابل

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، افغانستان از سه و نیم میلیون استفاده کنندۀ مواد مخدر میزبانی می‌کند. اما شماری از معتادین با وجود چندین بار تداوی، دوباره به استفاده از مواد مخدر رو آورده و هنوز نیز به مراکز صحی جهت تداوی حاضر نمی‌شوند.

با این حال، ریاست کاهش تقاضا به مواد مخدر وزارت صحت عامه از طرح افزایش ارایۀ خدمات تداوی در منزل برای معتادین سخن می‌زنند که بر بنیاد این طرح، خدمات صحی به معتادین، افزون بر مراکز صحی، در خانه های شان بیشتر ارائه خواهد شد.

داکتر یما بدخش رئیس کاهش تقاضا به مواد مخدر وزارت صحت عامه، بلند بردن خدمات تداوی در منزل برای معتادین را یک نیاز جدی می‌داند و معتقد است، اگر ظرفیت‌ها در راستای تداوی معتادین در خانه های شان افزایش یابد، به شماری بیشتری از معتادین به مواد مخدر در منازل شان رسیدگی خواهد شد.

او گفت: "بالای این طرح کار می‌کنیم و عنقریب آن را آغاز می‌کنیم که چه تعداد معتادین مراجعه می‌کنند، نظر به هر مرکز تداوی که در هر ساحه و هر ولایت داریم، به مراجعین آنها ما اهداف مشخص می‌سازم."

آرشیف، معتادان مواد مخدر در شهر کابل
آرشیف، معتادان مواد مخدر در شهر کابل

در حال حاضر، (۱۰۳) مرکز صحی در حال ارائه خدمات به معتادین مواد مخدر می‌باشند. اما از نظر مسئولین ریاست کاهش تقاضا به مواد مخدر که این مراکز را اداره و رهبری می‌کنند، میزان این مراکز و نیز اندازۀ خدمات صحی که فعلاً ارائه می‌شود، برای سه و نیم میلیون معتاد در افغانستان کفایت نمی‌کند.

همزمان با این دوکتوران تداوی معتادین، روش تداوی در منزل را نیز در کنار شیوه های دیگر ترک اعتیاد، موثر می‌دانند.

بشیر سروری، دوکتور معالج اعتیاد می‌گوید، اگر خانواده‌ها با اقارب شان که معتاد هستند، در مورد ترک مواد مخدر همکاری کنند، تداوی فرد معتاد در منزل، در مقایسه با دیگر روش‌های تداوی، نتیجۀ بهتری خواهد داد.

او افزود: "روش تداوی در منزل که در بسیاری از کشورها آزمایش شده و استفاده شده است، به نسبت برخی موفقیت هایش، ترجیح داده می‌شود. مثلاً مصارف دولت را از نگاه بستر شدن مریضان کاهش می‌دهد و نتیجۀ تداوی نیز بهتر می‌باشد. یعنی خدماتی که در شفاخانه ارائه می‌شوند، آن خدمات به منزل انتقال می‌شود و یک تعداد مسئولیت‌ها به خانواده‌های این معتادین نیز سپرده می‌شود."

اکثراً معتادین مواد مخدر با از دست دادن حمایت خانوادگی، به معتادین بی سرپناه و خیابانی مبدل می‌شوند و در مراحل تداوی نیز با چالش‌های زیادی روبه‌رو می‌گردند.

داکتران می‌گویند اگر زمینۀ تداوی برای معتادین مواد مخدر در منازل شان مهیا گردد، خانواده‌ها نیز می‌توانند از این افراد در جریان تداوی، نظارت بهتر و خوبتر نمایند.

گزارش: فرید حليمی

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00
لینک مستقیم


XS
SM
MD
LG