شماری خانوادههای افراد معتاد تایید میکنند که افراد معتاد شان در جریان قرنطین به محلات پُرتجموع معتادین میروند و امکان انتقال ویروس کرونا به آنها ممکن است.
وزارت صحت عامه میگوید، با جمعآوری نزدیک به ۲ هزار معتاد مواد مخدر از شهر کابل جهت وقایه از ویروس کرونا و تداوی آنان جهت ترک اعتیاد، تقاضا بهمواد مخدر در این شهر چهل درصد کاهش یافته است.
همزمان با کشت کوکنار، گزارشهای وجود دارند که در برخی از ولایتها کشتزار های کوکنار هنوز هم تخریب نشده است.
در میان گسترش ویروس همهگیر کرونا در افغانستان، دهقانان در ولایت جنوبی کندهار بار دیگر کشت کوکنار را افزایش داده اند.
مسئولان صحی هرات میگویند که با اوج گرفتن بحران ویروس کرونا در هرات، کمپاین جمعآوری معتادان خیابانی تشدید شده است.
امسال بار دیگر بدخشان شاهد کشت کوکنار است و دهاقین انتظار برداشتن حاصلات را می کشند. ولسوالی های یمگان، وردوج، قسمتهای از ولسوالی جرم، کشم و تگاب که عمدتاً ناامن اند در آن کوکنار کشت شده است.
داکتر شاهپور یوسف رئیس کاهش تقاضا به موادمخدر وزارت صحت عامه میگوید، نصاب تحصیلی اختصاصی و امکانات آموزش داکتران متخصص در بخش تداوی معتادین در پوهنتونهای افغانستان وجود ندارد و نبود این امکانات سبب شده است تا آنان از داکتران خلاف رشته در بخش تداوی معتادین استفاده کنند.
منابع محلی میگویند کشت کوکنار امسال در سرپل نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است. دهقانان سرگرم کار در کشتزارهای کوکنار هستند.
بررسیهای معینیت مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله نشان میدهد که با توجه بهمیزان کشت کوکنار در سال ۲۰۱۸ میلادی، سطح کشت کوکنار در سال ۲۰۱۹ یک صد و ۶۳ هزار هکتار کاهش یافته است.
مسئولان صحی ولایت فراه میگویند برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا چهار صد معتاد بى سرپناه را از شهر فراه جمع آورى میکنند در محل ویژه قرنطینه تحت تداوى قرار مىدهند.
امسال بار دیگر در شماری ولایتها به پیمانه زیاد کوکنار کشت شده است و دهقانان سرگرم برداشتن حاصلات کوکنارشان هستند. هلمند، ننگرهار و نیمروز ولایتهای اند که همزمان با کشت، تخریب مزارع کوکنار هنوزهم در آنجا ادامه دارد.
شماری باشندهگان کابل میگویند، معتادین از آگاهی کافی و تدابیر وقایوی برای جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا محروم اند و امکان انتقال ویروس کرونا توسط آنان به افراد سالم بیشتر است.
بیشتر "لود" شود