لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۰

ستانکزی: رهایی مجرمین قاچاق مواد مخدر از صلاحیت رئیس جمهور بالاتر است


آرشیف، زندان پلچرخی
آرشیف، زندان پلچرخی

بیش از نصف تمامی زندانیان موجود در زندان‌های دولت افغانستان را قاچاقبران مواد مخدر تشکیل می‌دهند که به گفته حکومت، در میان آنان افراد مربوط به طالبان نیز شامل اند که به اتهام قاچاق مواد مخدر دستگیر شده اند.

حال کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح می‌گوید، چهار صد زندانی طالب که رهایی آنان از صلاحیت رئیس جمهور بالا است و قرار است لویه جرگه در رابطه به سرنوشت آنان تصمیم بگیرد، در میان آنان طالبانی نیز شامل اند که به اتهام قاچاق مواد مخدر دستگیر شده اند.

معصوم ستانکزی
معصوم ستانکزی

معصوم ستانکزی رئیس کمیسیون برگزاری این جرگه می‌گوید: "پنج کتگوری کسانی وجود دارند که تصمیم‌گیری در رابطه به آنان از صلاحیت رئیس جمهور بالاتر است. کتگوری سوم این افراد کسانی اند که به قاچاق مواد مخدر محکوم اند. در این بخش بازهم صلاحیت رئیس جمهور محدود است و این محدودیت به این مربوط است که رئیس جمهور می‌تواند تنها سه بر چهار بخش حبس یک کسی را که به این جرایم محکوم شده باشد، معاف نماید."

بر بنیاد گزارش سالانه سازمان ملل، یافته های نهادهای حکومت افغانستان و ایالات متحده امریکا، بیش‌ترین کوکنار افغانستان در مناطق تحت نفوذ طالبان صورت می‌گیرد.

اما سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در صحبت با رادیو آزادی دست داشتن جنگجویان این گروه در کاروبار مواد مخدر را رد می‌کند و می‌گوید، حکومت می‌خواهد با متهم ساختن زندانیان این گروه به قاچاق مواد مخدر، مذاکرات صلح را به تاخیر بیندازد.

سهیل شاهین
سهیل شاهین


او گفت: "ادعای که افراد باقی مانده از لیست پنج هزار زندانی ما در قاچاق مواد مخدر دست دارند، حقیقت ندارد، بلکه اینها از این اتهام به عنوان یک تاکتیک جهت معطل ساختن پروسه صلح استفاده می‌کنند."

این در حال است که هیئت نظارت از تحریم های سازمان ملل در گزارش اخیر خود به شورای امنیت این سازمان گفت که گروه طالبان در کنار ادامه دریافت عواید از کشت، تولید و قاچاق تریاک، کارخانه های تولید مواد مخدر کیمیاوی را در ولایت فراه در کنترول خود گرفته اند.

خالد پشتون عضو پیشین ولسی جرگه و تحلیلگر سیاسی شامل بودن افراد متهم به قاچاق مواد مخدر در لیست پنج هزار زندانی طالبان را پرسش بر انگیز می‌داند و می‌گوید که رهایی آنان سبب دوام جنگ خواهد شد.

خالد پشتون عضو پیشین ولسی جرگه و تحلیلگر سیاسی
خالد پشتون عضو پیشین ولسی جرگه و تحلیلگر سیاسی

او افزود: "در اینجا سوال این است که چرا طالبان کوشش می‌کنند تا قاچاقبران را رها سازند؟ این مسئله این داعیه را واضح بیان می‌کند که قاچاقبران مواد مخدر در بخش مالی با طالبان کمک می‌کنند و طالبان در پاداش به آن قاچاقبران را از بند حکومت رها می‌سازند. این کار واضح بیان می‌کند که در میان طالبان و قاچاقبران مواد مخدر ارتباطات عمیق وجود دارد. حکومت افغانستان باید در این بخش از احتیاط کار گیرد و جامعه جهانی نیز باید این موضوع را جدی بگیرد، زیرا اگر می‌خواهند که جنگ پایان یابد، باید تسهیلات جنگ از بین برده شود و تسهیلات جنگ امروز قاچاق مواد مخدر است."

پیش از این ملا برادر رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر در صحبت با وزیر خارجه امریکا خواستار رهایی بشیر نورزی از افراد کلیدی این گروه شده بود که در امریکا زندانی است. نورزی به قاچاق مواد مخدر و حمایت مالی از طالبان متهم است.

گزارش: مرسلین ارسلا

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00
لینک مستقیم


XS
SM
MD
LG