در دومین روز کنفرانس بین المللی دربارهٔ آموزش دختران در جوامع اسلامی در اسلامآباد ، حق آموزش دختران افغان مورد بحث قرار گرفت و شرکت کنندگان از حکومت طالبان خواستند که ممنوعیت تحصیل دختران افغان را لغو کند.
ملاله یوسفزی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل از رهبران کشورهای اسلامی خواست که به حکومت طالبان در افغانستان مشروعیت ندهند و علیۀ محدودیتهای این گروه بر تحصیل و آموزش زنان و دختران صدا بلند کنند.
اسلام آباد میزبان نشست دو روزه که از سوی اتحادیهٔ مسلمانان جهان «Muslim World League » به روز های ۱۱ و ۱۲ جنوری، برگزار می شود، است. محور بحث این کنفرانس بررسی چالش های آموزش دختران در کشورهای اسلامی است.
قرار است سازمان همکاری اسلامی (آی او سی) نشستی را زیر عنوان آموزش، فرصتها و چالشهای دختران در جامعهٔ اسلامی از ۱۱ تا ۱۲ جنوری در اسلامآباد برگزار کند.
در سال ۲۰۲۴ براساس قانون امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان صدای زنان "عورت" خوانده شد و تنها امید دختران برای ادامۀ تحصیل، انستیتیوتهای علوم طبی هم بروی آنها بسته شد.
در یکی از کوچههای مزدحم شهر تالقان، مرکز ولایت تخار، زنی ۶۵ ساله با قد خمیده هر روز از بام تا شام در تلاش است که لقمه نانی برای هشت فرزندش فراهم کند.
ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان میگوید که وضع ممنوعیت بر آموزش، دختران افغان را در چهاردیواری خانهها زندانی کرده و آنها را به سوی افسردهگی کشانده است.
بیشتر "لود" شود