"این باید مهمترین موضوع باشد که آنان باید در آن نشست بحث کنند".
این اظهارات یک دانش آموز دختر است که نمی خواهد در گزارش نامش اش گرفته شود می گوید جامعه جهانی باید از نشست دوحه به عنوان یک فرصت استفاده کند.
وی میگوید که در این نشست باید بشمول حق آموزش دختران به حقوق اساسی آنان نیز اولویت داده شود:
"بزرگترین امید ما از نشست دوحه این است که حق به حقدار آن برسد و در بخش مکتب و تحصیل دختران تصمیم جدی گرفته شود، و این باید مهم ترین موضوعی باشد که آنان رویش بحث می کنند".
او از سازمان ملل متحد می خواهد تا بر طالبان فشار بیاورد تا دروازه هرگونه آموزش را بر روی آنان باز کنند.
این درخواستها در حالی مطرح می شود که دو روز دیگر به برگزاری نشست دوحه مانده است و مرحله سوم امتحان کانکور هم در ۱۰ ولایت بدون حضور دختران، آغاز شده است.
یک باشنده ولایت تخار و فارغ صنف دوازدهم هم که نمی خواهد نامش در گزارش گرفته شود همین خواست را از نشست دوحه دارد.
وی می گوید از سال ها به این طرف برای امتحان کانکور آمادهگی گرفته بود و اینکه از آن محروم شده بسیار ناراحت است:
"وقتیکه مکاتب بسته شد من هر روز کوشش کردم و آمادهگی گرفتم که یک روز که امتحان کانکور گرفته می شود،، اما امتحان کانکور در ولایت تخار گرفته شد و بدبختانه من در آن اشتراک کرده نتوانستم بسیار ناراحت شدم و ناامید هستم".
یک دانش آموز: مهم ترین موضوع بحث در نشست دوحه باید آموزش دختران باشد
همزمان شماری از اشتراک کنندهگان پسر، مرحله سوم در امتحان کانکور هم اشتراک نکردن دانش آموزان دختر در این امتحان را نگران کننده می خوانند.
فواد یک اشتراک کننده این امتحان در ولایت جوزجان به رادیو آزادی گفت:
"نبود دانش آموزان دختر صنف دوزادهم بسیار ناراحت کننده بود برای من، این بر روحیه پسران هم تاثیر منفی می کند بخاطریکه خواهران ما در کنار ما نیستند و به خانه نشسته اند".
مرحله سوم امتحان کانکور به روز پنجشنبه ۲۷ جون در ۱۰ ولایت"تخار، کندز، جوزجان، سرپل، فاریاب، ارزگان، بغلان، دایکندی، بلخ و بدخشان با اشتراک هزاران دانش آموز پسر آغاز شد.
اداره ملی امتحانات تحت کنترول حکومت طالبان گفته که در نظر دارد امسال کم از کم ۷۵ هزار از کاندیدان پسر را به پوهنتونهای دولتی و خصوصی جذب کند.
این امتحان درحالی یک بار دیگر بدون حضور دانش آموزان دختر برگزار می شود که پیش از حاکمیت طالبان، دختران چند بار در صدر لیست کامیابان این امتحان بودند.
طالبان بعد از حاکمیت دوباره در افغانستان دختران را از آموزش بالاتر از صنف ششم محروم کردند و سپس آنان را از رفتن به پوهنتون منع کردند.
هرچند این تصمیم طالبان در بحث محدودیت در برابر دختران با واکنشهای داخلی و بین المللی مواجه شد و خواست ها برای حذف این محدودیتها هم صورت گرفت، اما طالبان تاکنون این تصمیم خود را تغییر نداده اند.