لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۹

شورای حقوق بشر گزارش نقض حقوق بشری زنان در افغانستان را بررسی می‌کند


تالار برگزاری جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد
تالار برگزاری جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد

شورای حقوق بشر ملل متحد به روز سه شنبه ۵۶مین اجلاس خود را آغاز میکند که بخشی از آن به بحث در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان اختصاص می‌یابد.

در این اجلاس یک گزارش از وضعیت حقوق بشر درافغانستان ارائه خواهد شد که حاوی انتقاد شدید از رفتار و عملکرد طالبان در برابر زنان و دختران است.

این گزارش دربارۀ زنان وحقوق بشر، از محدودیت بر حق آموزش و کار دختران و زنان ، محدودیت دسترسی زنان و دختران به خدمات صحی ، عدلی وقضایی و موارد دیگر نقض حقوق بشری، یاد آور شده است.

این گزارش ریچارد بینیت، گزارشگر خاص ملل متحد برای افغانستان، ازقبل در ویبسایت شورای حقوق بشر ملل متحد منتشر شده است.

ریچارد بنیت گزارشگر خاص ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت گزارشگر خاص ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

طالبان در این گزارش به توهین به کرامت انسانی دختران و زنان ، محروم ساختن آنها از حقوق آموزش و کار و داشتن پالیسی تبعیض آمیز دربرابر زنان متهم شده اند.

ریچارد بنیت گزارشگر خاص ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان در این گزارش ۲۱ صفحه‌ای خود همه پالیسی ها وموقف‌های حکومت طالبان درقبال زنان و دختران را که سبب نقض حقوق آنها شده، به چالش کشیده است.

در گزارش ۲۱ صفحه‌ای ریچارد بنیت به موارد فراوان نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان اشاره شده است

وی طالبان را متهم می کند که با پالیسی های محدود کننده خود درقبال زنان یک سیستم تبعیض جنسیتی را ایجاد وعملی کرده اند.

آقای بنیت در این گزارش خود می گوید که محدودیت طالبان برآموزش دختران که بعد ازسال ۲۰۲۱ اعمال شده است ، موارد ازدواج های اجباری،اذیت و آزار دختران و تجاوز جنسی را افزایش داده و زیان های جبران ناپذیری به جامعه افغانستان وارد کرده است.

ریچارد بنیت از جامعه جهانی می خواهد که برای حقوق زنان و دختران افغان صدا بلند کند و پالیسی های طالبان در این خصوص را «جنایت ضد بشری به اساس جنسیت»، بشناسد.

هیدر بار، معاون بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر با استقبال ازاین گزارش ریچارد بنیت به رادیو آزادی گفت که وقایع خشونت دربرابر زنان باید به محکمه بین المللی عدالت راجع شود.

وی می‌افزاید که حکومت ها می توانند با حمایت ازفعالان زن، نقض حقوق زنان در افغانستان را، به عنوان تبعیض جنسیتی ( جندراپارتاید) بشناسند.

هیدربار درعین حال از چگونگی رویکرد ملل متحد دربارۀ حقوق زنان افغان در آستانه نشست دوحه انتقاد می کند:

" پیام های متفاوتی به شکل باورنکردنی از ملل متحد دریافت می شود. ما گزارش بسیار، بسیار بدی از وضعیت از گزارشگر خاص دریافت کردیم. وسپس رویکرد معاون سرمنشی ملل متحد درامور سیاسی{ روزماری دیکارلو} چنین وانمود می سازد که گویا همه چیز عادی است ونگرانی دربارۀ حقوق بشر وجود ندارد. ناممکن است که این همه را بخصوص با این واقعیت که حمایت از حقوق بشر وظیفه اصلی ملل متحد است با هم مطابقت داد و آنها باید یک رویکرد بسیار پاسخگوتر از آنچه که درمورد نشست دوحه درحال وقوع است، در قبال زنان و دختران افغان داشته باشند."

هیدر بار، معاون بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر
هیدر بار، معاون بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر

معاون بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر با ابراز نگرانی می گوید که ملل متحد برای ترغیب طالبان جهت اشتراک درنشست سوم دوحه موضوع حقوق بشر را درحاشیه قرار داده است.

اما ملل متحد نگفته که چگونه طالبان را به اشتراک در این نشست قانع ساخته است، ولی قبلا تاکید کرده که حکومت طالبان باید حق آموزش و کار دختران و زنان را تامین کند.

طالبان هنوز دربرابر گزارش ریچارد بنیت واکنش نشان نداده اند، ولی قبلا اکثرگزارش های را که طالبان را به نقض حقوق زنان متهم می کنند، دور از واقعیت خوانده و رد کرده اند.

نشست سوم دوحه قرار است از تاریخ سی ماه جاری میلادی تا اول ماه جولای درپایتخت قطر، برگزار شود.

XS
SM
MD
LG