لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۲

هشدار دو نهاد مدنی: ادامۀ ممنوعیت تحصیل دختران، حملۀ مستقیم به آیندۀ نیمی از جمعیت افغانستان است


بیش از ۱۰۰۰ روز از بسته شدن مکاتب دخترانه بالای صنوف ششم در افغانستان گذشته است.
بیش از ۱۰۰۰ روز از بسته شدن مکاتب دخترانه بالای صنوف ششم در افغانستان گذشته است.

کمپاین ملی برای آموزش دختران و کمیتۀ صلح و بازسازی افغانستان ادامۀ ممنوعیت آموزش دختران را حملۀ مستقیم به آیندۀ نیمی از جمعیت افغانستان خوانده‌اند.

این سازمان‌ها در اعلامیه‌ای که در پیوند به نشست مشترک روز شنبۀ‌شان در برلین آلمان نشر کردند، گفته‌اند که میلیون‌ها دختر در افغانستان به گونۀ سیستماتیک از آموزش که حق اولیۀشان است محروم هستند و این نه تنها مانع رشد فردی آن‌ها می‌شود، بلکه به ساختار اقتصادی و اجتماعی کل کشور آسیب می‌زند.

هدف از برگزاری این نشست که به مناسبت هزار روزه‌گی ممنوعیت آموزشی دختران برگزار شده، بررسی مشکلات آموزشی دختران در افغانستان و بحث بر سر راه حل‌های آن عنوان شده است.

این محرومیت نباید بیش از این تحمل شود
دختران مهاجر افغان مقیم تاجیکستان در حال درس خواندن
دختران مهاجر افغان مقیم تاجیکستان در حال درس خواندن

بر اساس این اعلامیه، دیگر نباید این محرومیت از آن به عنوان ظلم یاد شده، تحمل شود و افغان‌ها باید متحد شوند و تلاش‌های خود را در این رابطه گسترش داده و تا زمانی که هر دختر در افغانستان فرصت یادگیری و رشد در یک محیط امن را پیدا کند، ادامه دهند.

این سازمان‌ها از همه خواسته‌اند که برای رفع این ممنوعیت‌ها مبارزه و در کنار آن از راه‌های جایگزین نیز حمایت کنند.

هم‌زمان، شبانه بسیج راسخ، موسس مکتب سوله در رواندا، در اعلامیه‌ای در خصوص محرومیت هزار روزۀ دختران بالاتر ازصنف ششم، این وضعیت را وحشت‌ناک توصیف کرده است.

او روز شنبه در صفحۀ ایکس خود بر تلاش‌ها برای فراهم ساختن زمینۀ آموزش برای دختران افغان تأکید کرده است.

دختران در افغانستان: آن‌چه می‌گذرد، جبران نخواهد شد
افغانستان یکی از دشوارترین کشورها برای زندگی زنان و دختران به شمار می‌رود
افغانستان یکی از دشوارترین کشورها برای زندگی زنان و دختران به شمار می‌رود

در این حال شماری از دختران محروم از آموزش هم می‌گویند که ادامۀ محدودیت‌های آموزشی دختران آیندۀ افغانستان را تاریک می‌سازد و جبران نخواهد شد.

دو تن از آنان که نخواستند نام‌هایشان در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفتند:

"متاسفانه تا هنوز هم سرنوشت آموزش بانوان معلوم نیست. تقاضای من از نظام حاکم در افغانستان این است که یکبار دیگر برای ما اجازه درس و تحصیل را بدهد تا این که ما هم یک آیندۀ روشن بر خود بسازیم و هم به کشور خود خدمت کنیم. بسته شدن مکاتب و پوهنتون‌ها یک عمل جبران ناشدنی است."

"متاسفانه اگر مکاتب و دانشگاه‌ها باز نشوند، آیندۀ افغانستان جز تاریکی و سیاهی نخواهد بود، چون همین چند سالی را که دختران افغانستان از تعلیم و آموزش دور بودند هیچ قدرت و حکومتی نمی‌تواند برای ما جبران کند."

مرتبط:

نگرانی سازمان‌های بین‌المللی از ممنوعیت آموزش دختران افغان توسط طالبان؛ طالبان سکوت اختیار کرده اند

عفو بین‌الملل خواستار بازگشائی فوری مکاتب به‌روی دختران بالای صنوف ششم در افغانستان شد

پیش از این نیز شماری از نهادهای حقوق بشری و فعالان حق آموزش نیز زیان‌های محرومیت هزار روزۀ دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش در افغانستان جبران ناپذیر خوانده و تأکید کردند که برای لغو این محدودیت‌ها بر حکومت طالبان فشار لازم وارد شود.

حکومت طالبان با آنکه مدعی است که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلام در افغانستان تأمین است، اما از زمان به قدرت رسیدن دوباره بر افغانستان در نزدیک به سه سال گذشته در کنار دیگر ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها بر فعالیت اجتماعی زنان، آموزش بالاتر از صنف ششم دختران را در مکتب‌ها و تحصیل آنان را در پوهنتون‌ها و دیگر مرکزهای آموزشی ممنوع کرده است.

XS
SM
MD
LG