لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۷ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۶

نگرانی از گسترش فعالیت القاعده؛ « افراد این شبکه وارد افغانستان می‌شوند»


حضور گروه های دهشت‌افگن در افغانستان و سایر کشور ها مایه نگرانی برای صلح و امنیت جهانی خوانده میشود
حضور گروه های دهشت‌افگن در افغانستان و سایر کشور ها مایه نگرانی برای صلح و امنیت جهانی خوانده میشود

نشریۀ امریکایی "لانگ وار ژورنال" به نقل از سیف‌العدل با نام مستعار سالم الشریف که گمان می‌رود رهبر کنونی شبکۀ القاعده باشد، گزارش داده است که این شبکه حامیانش را برای کسب تجربه و آموزش‌های نظامی به افغانستان فرا خوانده است.

این نشریه در گزارشی که اخیرا نشر کرده نوشته است که سیف العدل این موضوع را در مقاله‌ای با عنوان "غزه؛ جنگ وجودی، نه جنگ مرزها" که توسط السحاب، رسانۀ مرکزی القاعده نشر شده، بیان کرده است.

در این گزارش آمده است که از زمان تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱، این واضح‌ترین فراخوان برای پیوستن به صفوف القاعده بوده است.

نشریۀ "لانگ وار ژورنال" نوشته که بنا بر این، پیام عدل رسماً افغانستان را به عنوان یک پناهگاه امن برای القاعده و برنامه‌های آیندۀ آن معرفی می‌کند.

از گسترش فعالیت و موجودیت داعش در افغانستان نیز قبلا گزارش های فراوانی منتشر شده است
از گسترش فعالیت و موجودیت داعش در افغانستان نیز قبلا گزارش های فراوانی منتشر شده است

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در بارۀ این باره پاسخ نداد، اما پیش از این مقام‌‌های مختلف حکومت طالبان فعالیت گروه‌های هراس‌افگنی در این کشور را رد کرده‌اند.

در بخشی از این مقاله سیف العدل به صراحت می‌گوید که "مردم وفادار امت (جامعۀ جهان اسلامی) علاقمند به تغییر باید به افغانستان بروند، از شرایط آن بیاموزند و از تجربه‌های آنها {طالبان} بهره ببرند."

شورای امنیت سازمان ملل قبلا گفته است که شبکه القاعده هشت کمپ آموزشی در افغانستان ایجاد کرده

او با اشاره به حملۀ اسرائیل به غزه که از آن به عنوان نسل‌کشی نام برده، از کشورهای اسلامی خواسته که به تمام منافع اسرائیلی‌ها در تمام سرزمین‌های اسلامی ضربه بزنند.

گروه جنگجوی حماس که از سوی امریکا و اتحادیۀ اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود، در حملۀ هفتم ماه اکتوبر خو بر اسرائیل حدود هزار و دوصد تن را کشت و بیش از دوصد و چهل تن را گروگان گرفت که از آن زمان تا کنون جنگ میان اسرائیل و گروه جنگجوی حماس، ادامه دارد.

کارشناسان و تحلیلگران وضعیت را چگونه ارزیابی می‌کنند؟

عارف سحر، آگاه امور تروریزم بین‌المللی در این باره به رادیو‌ آزادی گفت، احتمال دارد که بخاطر افزایش تنش‌ها میان شرق و غرب زمینۀ حضور و اثر اجتماعی القاعده در برخی کشورها به شمول افغانستان بیشتر شود که برای همه کشورها مایۀ نگرانی است:

"بنا بر این به همان میزان که انسجام گروه‌های بنیادگرا در افغانستان بیشتر شود، نگرانی و پیچیدگی‌های امنیتی در این کشور، کشورهای منطقه و در قدم دوم در کشورهای فرامنطقه بیشتر می‌شود."

تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل
تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل

شورای امنیت سازمان ملل متحد چهار ماه قبل گفت که شبکه القاعده هشت مرکز آموزشی در افغانستان ایجاد کرده و مقامات ارشد این شبکه هنوز در این کشور حضور دارند و حکومت طالبان را به داشتن روابط نزدیک با القاعده متهم کرد اما حکومت طالبان در آن زمان این گزارش را رد کرد.

احمد خان اندر، آگاه امنیتی به رادیو آزادی گفت، حکومت طالبان و همه کشورها باید در برابر گروه‌های تروریستی اقدام کنند:

"نه تنها حکومت فعلی افغانستان در مقابل آن باید ایستادگی کند بلکه همه باید در مقابل گروه‌های تروریستی القاعده، داعش و یا سایر گروه‌های تروریستی باید امکانات و جهد خود را به راه بی‌اندازند در غیر آن گروه‌های تروریستی سرحدات را نمی‌شناسند."

با وجود ادعای مقام‌های حکومت طالبان مبنی بر عدم استفاده از خاک افغانستان بر ضد دیگر کشورها، هر از گاهی کشورهای مختلف از جمله کشورهای منطقه و همسایه نگرانی‌شان را از موجودیت گروه‌های تروریستی در افغانستان و گسترش فعالیت آنها به دیگر کشورها بیان می‌کنند.

XS
SM
MD
LG