لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۸ ثور ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۵

اوچا: از مجموع کمک های درخواستی برای افغانستان صرف ۶ درصد آن فراهم شده است


بسیاری از افغانهای نیازمند میگویند که روند توزیع کمک های بشری کند شده و یا هم در برخی از مناطق کاملا متوقف شده است
بسیاری از افغانهای نیازمند میگویند که روند توزیع کمک های بشری کند شده و یا هم در برخی از مناطق کاملا متوقف شده است

اندریکا راتوات، هماهنگ کنندۀ ویژۀ امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد ( اوچا) برای افغانستان از حمایت و تمویل "نیازهای بشردوستانۀ افغانستان و برنامه برای رسیدن به این نیازمندی‌ها" ابراز نگرانی کرده و می‌گوید که تنها ۶ درصد بودجۀ مورد نیاز به این صندوق داده شده است.

اوچا در گزارش جدید خود در مورد "وضعیت بشردوستانۀ افغانستان" که نا وقت روز سه‌شنبه منتشر شده، به نقل از راتوات نوشته است، در حالی که آنها برای رفع نیازهای بشردوستانۀ افغان‌ها ۳.۶ میلیارد دالر درخواست کرده بودند، اما تنها ۲۹۰ میلیون دالر به این صندوق کمک شده است.

فاصله زیادی که رئیس اوچا آن را مانع بزرگ بر سر راه رساندن کمک‌های نجات بخش عنوان کرده است.

هر روز به تعداد افراد گرسنه و نیازمند درافغانستان افزوده میشود
هر روز به تعداد افراد گرسنه و نیازمند درافغانستان افزوده میشود

اندریکا راتوات ادامه مراقبت و حمایت از وضعیت بشری در افغانستان را یک چالش بزرگ دانسته و افزوده است که این کشور از شرایط پیچیدۀ سیاسی و حوادث طبیعی آسیب دیده و نیازمند پاسخدهی سریع بشردوستانه است.

هماهنگ کننده ویژۀ سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه نیز از خشکسالی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که منابع آبی در حال خشک شدن است و امسال نیز مانند سال گذشته به شدت سال خشک است.

او افزوده است، افزایش دما بارندگی سنتی را مختل کرده و به همین دلیل دسترسی مردم به آب به شدت محدود شده است.

رئیس اوچا که معاون یوناما نیز است، بر تعهد قاطع سازمان ملل متحد به برابری جنسیتی و حمایت از حقوق دختران و زنان در افغانستان تأکید کرده و همچنین گفته است که ایجاد یک محیط فراگیر و امن برای آنان مهم است که به حمایت از مشارکت معنادار و فعال آنها در تمام زمینه‌های زندگی ادامه دهند.

وی تعامل اصولی و گفتگوی معنادار با مقامات طالبان را برای حل بن بست کنونی مهم خوانده است.

راتوات از جامعۀ جهانی خواسته تا کمک‌های مالی را بر اساس تعهداتش به افغان‌ها دو برابر کند.

در گزارش تازه اوچا به مشکلات زنان و دختران در افغانستان نیز اشاره شده است که با محدودیت های فراوان رو به رو هستند
در گزارش تازه اوچا به مشکلات زنان و دختران در افغانستان نیز اشاره شده است که با محدودیت های فراوان رو به رو هستند

این در حالیست که برخی از افغان‌ها نیز می‌گویند که از فقر رنج می‌برند و دسترسی آنها به امکانات ضرورت‌های روزانه‌شان بسیار کاهش یافته است.

امید، باشندۀ کابل می‌گوید که ناداری وی را چنان مجبور کرده است که تصمیم دارد وطنش را ترک کند:

"یک هفته هر روز ساعت هفت صبح به چوک رفتم تا کار پیدا کنم، اما کسی حتی به کار شاقه و مزدوری هم مرا نبرد، حالا دستم به برادرم و پدر و مادرم دراز است. پدر چهار فرزند هستم."

خیال محمد، باشندۀ ولسوالی مارجۀ ولایت هلمند در کنار این که از روند کمک‌رسانی موسسات انتقاد می‌کند، می‌گوید که برخی افراد حتی یک وعدۀ غذایی‌شان را هم پیدا کرده نمی‌تواند:

"در قریۀ ما افرادی هم هستند که توان پیدا کردن نان شب‌شان را ندارند. خواست من این است که موسسات به افرادی کمک کنند که نان ندارند و وضعیت‌شان خراب است."

این در حالیست که اوچا در گزارش خود به تاریخ ۱۰ مارچ گفته بود، ۲۳.۷ میلیون افغان در سال ۲۰۲۴ به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت که بیش از نیمی از آنها دختران و زنان هستند.

XS
SM
MD
LG