لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۵

نگرانی از بحران بشری در افغانستان؛ دامنهٔ نا امنی غذایی هر روز گسترده تر میشود


تعدادی از زنان ، کودکان و مردان نیازمند در کابل
تعدادی از زنان ، کودکان و مردان نیازمند در کابل

برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد(دبلیو. اف. پی) در گزارش سالانۀ ۲۰۲۳ میلادی براساس برنامه ستراتژیک افغانستان در سال های ۲۰۱۸-۲۰۲۵ میلادی که به روز سه شنبه در ریلیف ویب منتشر شد، می گوید که بحران امنیت غذایی در افغانستان همچنان ادامه دارد.

در این گزارش آمده است که و۱۵.۸ میلیون افغان، یعنی حدود ۴۰ درصد نفوس این کشور، از نوامبر ۲۰۲۳ تا مارچ ۲۰۲۴ میلادی، با ناامنی حاد غذایی روبرو بوده اند که از جمله، ۲.۸ میلیون تن آنها در سطوح اضطراری ناامنی غذایی قرار داشته اند.

گزارش می افزاید که از اواخر سال ۲۰۲۱ تا اوایل ۲۰۲۳، کمک های غذایی بشری در مقیاس بزرگ به بهبود نسبی وضعیت در افغانستان کمک کرد، ولی با کاهش این کمک ها در سال ۲۰۲۳، انتظار می رود که در سال ۲۰۲۴ میلادی وضعیت امنیت غذایی افغان ها از این هم بدتر شود.

هر روز به صف افراد فقیر در افغانستان افزوده میشود
هر روز به صف افراد فقیر در افغانستان افزوده میشود

نهاد ها و سازمان های بین المللی به تکرار هشدار داده اند که تعدادی زیادی از افغان ها نمی دانند که وعدۀ بعدی غذای خود و خانواده هایشان را چگونه و از کجا تهیه کنند و روزانه ده ها همچو پیام در پیام گیر رادیو آزادی گذاشته می شود.

از یک شنونده رادیو آزادی چنین میگوید:

"جمیله از ولسوالی مقرهستم، شوهرم نیز وفات کرده هفت، هشت تا صغیر دارم. موسساتی که کمک می کنند به خویشان خود کمک می کنند، تا هنوز با ما هیچ کمکی نکرده اند."

یک شنونده دیگر که از افشای نامش خودداری کرده، می گوید:

"مشکلات خانواده ها زیاد است، متاسفانه که با مشکلات اقتصادی نه تنها من، بلکه همه دست و پنجه نرم می کنند."

برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد (دبلیو. اف. پی) می گوید که در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۱۸.۶ میلیون تن در افغانستان رسیدگی کرده که ۸۰ درصد آنها زنان و کودکان بوده اند.

اخراج مهاجرین افغان از پاکستان و ایران نیز به بحران بشری در افغانستان دامن زده است
اخراج مهاجرین افغان از پاکستان و ایران نیز به بحران بشری در افغانستان دامن زده است

به گفتۀ دبلیو. اف. پی، افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی با یک بحران وخیم بشری، توام با بحران اقتصادی، ناملایمات اقلیمی، پیچیدگی های سیاسی، افزایش مهاجرین عودت کننده و آوارگی های داخلی مواجه بوده، که با دستورالعمل های سیاسی-اجتماعی تأثیرگذار مقامات حاکم، بر حقوق زنان و دختران، تشدید شده که در نتیجه، از هر ۱۰ خانوادۀ افغان، ۹ خانواده آن، برای تامین غذای کافی، مشکل داشته اند.

دستورالعمل مقامات حاکم بر افغانستان که در ۲۴ دسمبر ۲۰۲۲ کار زنان افغان را در سازمان و نهادهای غیردولتی ممنوع ساخت و ممنوعیت بیشتر که در اپریل ۲۰۲۳ بر کارمندان زن ادارات سازمان ملل متحد وضع شد، روی فعالیت های بشری از جمله روی عملکرد برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد ، در سراسر افغانستان، تأثیر داشته است.

XS
SM
MD
LG