وزیر اطلاعات ایالت بلوچستان میگوید که حکومت طالبان باید تاوان عدم کنترول تروریستها را بپردازد.
جان اچکزی اخیرا در شبکه اجتماعی ایکس (تویتر سابق) خواهان اخراج خانوادههای اعضای طالبان افغانستان از پاکستان و مصادره داراییهای «غیر قانونی» آنها شده است.
او همچنان پیشنهاد کرده که پاکستان باید با ایالات متحده در جلوگیری از به رسمیت شناخته شدن طالبان همکاری کند.
این اظهارات پس از آن صورت میگیرد که پولیس شهر راولپندی پاکستان اخیرا اعلام کرد که طرح حمله به زندان آدیاله که عمران خان صدراعظم سابق پاکستان در آن زندانی است؛ را خنثی کرده است.
بهگفته اداره مبارزه با تروریزم پاکستان، سه شهروند افغانستان به اتهام طرحریزی این حمله با مقدار زیادی سلاح و مهمات دستگیر شده اند.
جان اچکزی دستگیری این افراد را نشانه تشدید خطرناک مشارکت افغانستان در تروریزم توصیف کرده گفته که درخواست پاکستان از طالبان برای همکاری برای کنترل تردد تروریستها در مرزهای دو کشور ناشنیده و نادیده گرفته شده است.
پیش از این نیز مقامات پاکستانی شهروندان افغان را به دست داشتن در رویدادهای تروریستی در پاکستان متهم کرده بودند، اما این اولین بار است که یک مقام پاکستان مستقیماً طالبان را مسئول یک طرح احتمالی تروریستی در این کشور می داند و از اسلامآباد میخواهد که با طالبان افغانستان برخورد جدی کند.
در این میان برخی از آگاهان امور سیاسی با آنکه این نظر جان اچکزی را شخصی میخوانند، اما میگویند که در مجموع روابط استراتژیک میان دو حکومت مناسب است.
احمد سعیدی یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت:
"اصلا آنچه را که آقای اچکزی در مورد طالبان گفته نظریه یک شخص است، نظریه حکومت پاکستان نیست. او وزیر کابینه مرکزی هم نیست، وزیر کابینه ایالتی است، میتواند یک چالشی باشد، ولی آنقدر ارزش ندارد که تأثیرگذاری همه جانبه مانند سیاست حکومت پاکستان داشته باشد."
اسحاق اتمر یکی دیگر از آگاهان سیاسی هم با آنکه این ابراز نظر را فردی میخواند میگوید که پاکستان در وضعیتی قرار ندارد که چنین فشاری را برطالبان وارد کند.
او در صحبت با رادیو آزادی همچنان گفت که روابط استراتژیک حکومت طالبان و پاکستان در مجموع در تقابل قرار ندارد:
"پاکستان نظر به استراتژیکه دارد با عین پالیسی و مناسبات با هر حکومت که در افغانستان است پیش میرود، اما من به این باور نیستم که اینها در یک حد تقابل با هم قرار بگیرند."
پیش از این اسلامآباد همچنان حکومت طالبان را متهم به حمایت از طالبان پاکستانی کرده و از عدم همکاری طالبان با اسلامآباد در مبارزه با تروریزم شکایت داشته است.
حکومت طالبان به اظهارات این مقام ایالتی پاکستان واکنش نشان نداده، اما در گذشته اتهامهای مشابه را رد کرده و گفته که مسئول برقراری امنیت در پاکستان نیست.