لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۳۵

سازمان همکاری اسلامی در مورد وضعیت افغانستان بحث و گفتگو میکند


بیرق های کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی
بیرق های کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی

سازمان همکاری اسلامی (او آی سی) می‌گوید، قرار است در نشست آیندۀ این سازمان در گامبیا و در شورای وزیران خارجۀ اعضای این سازمان در کامرون در مورد وضعیت افغانستان بحث و گفتگو شود.

در اعلامیۀ این سازمان به نقل از طارق بخیت، نمایندۀ ویژۀ سرمنشی سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان نوشته شده است که وی روز دوشنبه به شرکت کنندگان نشست دوحه گفته که وضعیت افغانستان از اولویت‌های کاری آیندۀ این سازمان است.

در اعلامیه افزوده شده است که بخیت در نشست دوحه در کنار تعهد سازمان همکاری اسلامی به افغانستان، از عملی کردن آخرین قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد و گفتگوی سازنده با مقامات حاکم در افغانستان حمایت کرده است.

سازمان همکاری اسلامی در جنوری سال گذشته هم به درخواست عربستان سعودی در بارۀ افغانستان یک نشست اضطراری برگزار کرده بود.

رهبران کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی که در گذشته نیز در چندین اجلاس در مورد افغانستان بحث های داشته اند
رهبران کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی که در گذشته نیز در چندین اجلاس در مورد افغانستان بحث های داشته اند

در آن نشست وضعیت بشری در افغانستان، موضوعاتی مانند ممنوعیت تحصیل و کار دختران و زنان توسط طالبان از سوی شرکت کنندگان مورد بحث قرار گرفت و این تصمیم‌های طالبان خلاف شریعت خوانده شد.

اما طالبان این موضوعات را مسایل داخلی افغانستان خوانده بودند.

پس از این نشست، هیئت‌های سازمان همکاری اسلامی چندین بار به افغانستان آمدند و از طالبان خواستند که محدودیت‌های موجود علیه دختران و زنان را بردارند، اما این خواست‌ها تاکنون از سوی طالبان پذیرفته نشده است.

علاوه بر این، ملاهبت الله آخندزاده، رهبر طالبان از ملاقات با هیئت سازمان همکاری اسلامی خودداری کرد.

سازمان همکاری اسلامی در حالی وضعیت افغانستان را در اولویت نشست‌های آینده خود قرار داده است که نشست دو روزۀ دوحه در بارۀ این کشور روز دوشنبه به پایان رسید.

اما برخی از افغان‌ها می‌گویند که به جای صحبت، منتظر برداشتن گام‌های عملی و دستیابی به راه حل هستند.

شماری از زنان معترض افغانستان که خواهان رفع محدودیت های وضع شده بر زنان و دختران اند
شماری از زنان معترض افغانستان که خواهان رفع محدودیت های وضع شده بر زنان و دختران اند

پروانه، باشندۀ کندهار به رادیو آزادی گفت:

"خواست ما این است که مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران باز شود تا بتوانند به تحصیل‌شان ادامه دهند. دوم جلوگیری از شکنجه و خشونت علیه مردم است. علاوه بر این، کسانی که این کارها را انجام می‌دهند باید شناسایی و مجازات شوند."

یکی از اعضای جنبش زنان معترض افغانستان بدون ذکر نامش در پیامی به رادیو آزادی گفت:

"خواست ما از ملل متحد و جامعۀ جهانی این است که با سرنوشت ۳۰ میلیون نفوس معامله نکنند. خواست‌های مدنی زنان افغانستان باید حمایت و شامل بخشی از مذاکرات داخلی و بین‌المللی شود."

افغانستان در حالی در صدر آجندای نشست‌های بین المللی قرار دارد که رژیم کنونی طالبان موضوعات مطرح شده در این نشست‌ها را بیشتر مسائل داخلی می‌داند و همچنین به عدم اقدام عملی برای تغییر اوضاع کنونی افغانستان متهم هستند.

XS
SM
MD
LG