برنامۀ جهانی غذا می گوید، با آنکه در نتیجۀ کمک های غذایی بشردوستانه در دو سال گذشته از یک فاجعۀ انسانی بزرگ در افغانستان جلوگیری شده ، اما امداد رسانی به همه نیازمندان به دلیل کمبود بودجه هنوز دشوار است.
فیلیپ کراپف، مسئول ارتباطات این ادارۀ ملل متحد در افغانستان به رادیو آزادی به روز پنجشنبه گفت که برنامۀ جهانی غذا در سال ۲۰۲۳ مجبور شد که کمک های غذایی اضطراری را به ۱۰ میلیون نفر در سراسر این کشور قطع کند و صدها هزار زن و کودک را در معرض خطر قرار دهد.
آقای کراپف افزود:
« در حال حاضر از هر سه نفر در افغانستان یک نفر نمی داند وعده غذایی بعدی را از کجا به دست آورد. اکنون هر ولایت این کشور در بحران یا سطح بدتری از ناامنی غذایی قرار دارد.بسیاری از خانواده ها با خیلی دشواری زندگی می کنند. آنها با وضعیت بد اقتصادی ، میزان بلند بیکاری بالا و بلاتکلیفی برای زندگی تلاش و از آخرین منابع خود استفاده می کنند.»
این مقام برنامۀ جهانی غذا در افغانستان در ادامه گفت که بعد از یک سال کاهش بودجه ، این اداره اکنون می تواند که صرف به ناامیدترین خانواده ها کمک غذایی کند.
فیلیپ کراپف همچنان گفت که WFP در ماه جنوری به هفت میلیون تن کمک غذایی و تغذیۀ اضطراری فراهم کرده در حالی که بیش از دوبرابر از این تعداد افراد ، نیازمند کمک اند.
او گفت که برای ادامۀ فعالیت های شان در شش ماه آینده به ۷۶۰ میلیون دالر نیاز دارند.
در همین حال مردم نادار و بی بضاعت در افغانستان از نهاد های مدد رسان می خواهند که با آنها کمک کنند.
ذبیح الله باشندۀ ولایت پروان به رادیو آزادی گفت:
« به کمک زیاد نیاز دارم. در خانۀ کرایی زندگی می کنم. اولادار هستم ، کراچی دارم ، وضعیتم زیاد خراب است.»
با تشدید روند اخراج مهاجرین افغان فاقد اسناد اقامت از پاکستان در ماه نوامبر سال گذشته ، میزان نیازمندی به کمک های بشری در افغانستان افزایش یافته است.
ملل متحد قبلاً گفته بود که بیش از ۲۹ میلیون نفر در افغانستان به کمک های بشری نیاز دارند.
سازمان بین المللی مهاجرت در ماه دسمبر با نگرانی در مورد وضعیت ناگوار بشری در افغانستان گفت که بسیاری مردم در این کشور امکانات لازم برای سپری کردن زمستان ندارند.