سازمان ملل متحد میگوید که پس از یک سال کمبود گستردۀ بودجه، اکنون این سازمان فقط میتواند به ناامیدترین خانوادهها در افغانستان حداقل مقدار مواد غذایی کمک کند تا در زمستان جاری زنده بمانند.
استیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد در یک نشست خبری که برنامۀ جهانی غذا بخشی از آن را به روز دوشنبه در شبکۀ ایکس، توییتر سابق خود نشر کرده، گفته که دبلیو اف پی برای حمایت از ۱۵.۲ میلیون نیازمند در افغانستان به ۷۶۰ میلیون دالر بودجه نیاز فوری دارد.
او افزوده که دبلیو اف پی هشدار داده که تمامی ولایتهای افغانستان در حال حاضر با بحران ناامنی غذایی روبهرو هستند و از هر سه افغان یک نفر نمیداند وعدۀ غذایی بعدیاش از کجا تامین خواهد شد:
"اکنون پس از یک سال کمبود گستردۀ بودجه، برنامۀ جهانی غذا فقط میتواند به ناامیدترین خانوادهها کمک کند تا با حداقل مواد غذایی در زمستان زنده بمانند. دبلیو اف پی به ۶۷۰ میلیون دالر نیاز فوری دارد تا به ۱۵.۲ میلیون مرد، زن و کودک با تهیۀ مواد غذایی و حمایت معیشتی کمک کند."
این در حالی است که ادارۀ هماهنگ کنندۀ امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) به روز یکشنبه گفت که افغانستان همچنان با میزان بلند گرسنگی و سوء تغذیه روبهرو است.
به گفتۀ اوچا، در سال جاری میلادی حدود ۱۵.۸ میلیون نفر در افغانستان ناامنی غذایی حاد را تجربه خواهند کرد.
این ادارۀ ملل متحد گفته است، برای رفع این نیازمندیها و جلوگیری از گرسنگی بیشتر به تأمین بودجۀ پایدار نیاز است.
در عین حال شماری از نیازمندان در افغانستان میگویند که با مشکلات فراوانی روبهرو اند و به کمک نیاز دارند.
ذبیحالله و نصیبالله، باشندههای ولای های پروان و فاریاب به رادیو آزادی چنین گفتند:
"زیاد نیازمند هستم، خانهام کرایی است اولاددار هستم کراچی دارم، وضعیت اقتصادیام بسیار خراب است و به کمکها بسیار نیاز دارم."
"در خانه بیکار هستم به هر جای که دست دراز میکنم دست خالی بر میگردم هیچ کسی نیست که دست مرا بگیرد و برایم کمک کند، مشکلات دارم بخاطر رضای الله و چهار طفلم یک کمکی برای ما بکنید."
از محدود شدن کمکهای سازمان ملل متحد فقط برای نیازمندترین خانوادهها در افغانستان در حالی خبرداده میشود که اوچا به روز دوشنبه در شبکۀ ایکس خود گفته که از جنوری تا نوامبر ۲۰۲۳، در مجموع ۲۹.۴ میلیون تن در افغانستان کمکهای بشردوستانه را در بخشهای مختلف از جمله غذا و حمایت معیشتی، صحت و مقابله با سوء تغذیه دریافت کرده اند.
این در حالی است که شماری از خانوادههای نیازمند در افغانستان همواره از کمبود و عدم دریافت کمکهای بشردوستانه شکایت داشته اند.