لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۸

متقی با قمی در تهران در مورد حل مشکلات مهاجران افغان در ایران گفتگو کرد


امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان حین صحبت با مقام های ایرانی در تهران - عکس از آرشیف
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان حین صحبت با مقام های ایرانی در تهران - عکس از آرشیف

وضع محدودیت‌های روز افزون حکومت ایران بر پناهجویان افغان در این کشور، امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه طالبان را واداشت تا با مقام‌های ایرانی در باره حل چالش‌های ناشی از مهاجران افغان در آن کشور، بحث کند.

خبرگزاری‌های رسمی ایران گزارش دادند که دیدار امیرخان متقی با حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان دیروز یکشنبه (۲۴ دسیمبر) در تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری نیمه دولتی مهر ایران، دو طرف در این نشست برای حل مشکلات مهاجرین افغان به ایجاد یک میکانیزم به توافق رسیدند.

در گزارش مهر به جزییات اشاره‌ای نشده که از چه مکانیزمی برای حل مشکلات مهاجران افغان، استفاده می‌شود.

بر اساس این گزارش، متقی و قمی همچنین تاکید کردند که باید گروه‌های تماس در سطح منطقه ایجاد و برای حل مشکلات دو کشور، گفتگو کنند.

ایران مدعی است که همواره از ابتکارات با هدف حل مشکلات افغانستان، حمایت کرده است.

متقی که برای شرکت در کنفرانس در مورد فلسطین به میزبانی ایران به تهران رفته بود، در آنجا با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران، هم دیدار کرد.

وزارت امور خارجه طالبان در اعلامیه‌ای گفته که وزیر امور خارجه ایران به اقدام‌های موثر در راستای تقویت بیشتر روابط سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی افغانستان و ایران اشاره کرده است.

بر اساس این اعلامیه، امیرخان متقی به منظور حل وضعیت و مشکلات زندانیان و پناهجویان افغان در ایران با همتای ایرانی خود گفتگوی مفصلی داشته است.

متقی در شرایطی که افغان‌ها در ایران با مشکلات روزافزون مواجه اند، در باره پناهندگان افغان‌ها و چالش‌های مربوط به آن، با طرف ایرانی گفتگو کرده است.

ایران می‌گوید که پناهندگان افغان بدون مدرک را که در آنجا زندگی می‌کنند، اخراج می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، دستکم ۴۰۰ هزار افغان در سال جاری از ایران بازگشته اند و حدود نیمی از آنها به گونه اجباری اخراج شده اند.

علاوه بر اینکه، ایران در حال پیشبرد روند بازگرداندن افغان‌های بدون اسناد و مدارک است، چالش‌های پیش روی افغان‌های ساکن آنجا نیز رو به افزایش می باشند.

در تازه‌ترین اقدام، بر اساس تصمیم شورای امنیت ملی ایران، سفر، اقامت و تجارت اتباع افغانستان در ۱۶ ولایت این کشور از آغاز ماه دسمبر غیرقانونی اعلام شده است.

بر اساس این تصمیم آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، سیستان و بلوچستان از جمله ولایت هایی هستند که اتباع افغانستان در آن ممنوع الاقامه اعلان شده اند.

همچنین یک سلسله محدودیت‌ها دیگر هم بر پناهجویان افغان وضع شده از جمله در زمینه توزیع غذا و شیر خشک برای کودکان‌شان.

یکی از افغانهای مهاجر برای سه ماه به ایران سفر کرده و میخواهد که از یک دواخانه برای کودکش شیر خشک بخرد، اما کارگر دواخانه شیرخشک به او نمی فروشد:
"مه برای سه ماه آمدم. تو می‌خواهی که بچه من به خاطر اینکه شما شیر برای ما نمی‌دهید، بمیرد؟ آری؟ من می‌دهم .اما نه دولت. اگر می‌خواهی فرزندم بمیرد، تو یک انسان هستی و من هم همینطور. این دواخانه‌های دولتی است. من مجانی نمی خواهم من پول می‌دهم."

بر اساس تصمیم وزارت صحت ایران، برای دریافت شیرخشک، تمامی پناهجویان از جمله افغان‌ها باید سند تولد کودکش را داشته باشد.

اگرچه مقامات ایرانی آمار زیادتری را مدعی اند، اما بر اساس گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، این کشور میزبان حداقل یک میلیون و یک صد هزار افغان است.

این رقم شامل ۵۰۰ هزار افغانی بدون مدرک نیز می‌شود.

XS
SM
MD
LG