لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۱

استقبال از رهایی ژولیا پارسی و درخواست از طالبان برای رهایی بقیه فعالانی زندانی


ژولیا پارسی فعال حقوق زن و حقوق بشر که از سوی طالبان زندانی شده بود.
ژولیا پارسی فعال حقوق زن و حقوق بشر که از سوی طالبان زندانی شده بود.

پس از آن که اخیراً دو فعال حقوق زنان از بازداشت طالبان رها شدند، شماری از سازمان‌های حقوق بشری خواستار آزادی دیگر فعالان از سوی حکومت طالبان هستند.

منابع تأیید کرده اند که ژولیا پارسی، از فعال حقوق زنان، روز دوشنبه پس از نزدیک به ۳ ماه حبس از زندان طالبان آزاد شد.

پیش از او پنج‌شنبۀ گذشته منابع نزدیک به ندا پروانی، یکی دیگر از فعالان حقوق زن رهایی او را هم تأیید کرده بودند.

سازمان عفو بین‌الملل اما می‌گوید، با وجود رهایی این دو فعال حقوق زنان، منیژه صدیقی و پریسا آزاده هنوز در زندان طالبان هستند.

سمیرا حمیدی، کمپاینر بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل
سمیرا حمیدی، کمپاینر بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل

سمیرا حمیدی، کمپاینر بخش جنوب آسیای این سازمان به روز دوشنبه در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) خود از همه خواسته به کار و فشار مشترک برای رهایی این زنان در بند ادامه دهند.

سازمان حقوق بشری "فریدم نو" هم در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که از آزادی ژولیا پارسی استقبال می‌کند و خواهان آزادی فوری پریسا آزاده، منیژه صدیقی، و همه خبرنگاران و فعالانی است که به گفتۀ این سازمان به گونۀ خودسرانه از سوی طالبان بازداشت شده اند.

ادعا می‌شود که منیژه صدیقی و پریسا آزاده از معترضان زن از بیش از دو ماه به اینسو هنوز هم در قید طالبان بسر می‌برند و گفته می‌شود که شمار دیگری از مدافعان حقوق بشر و دیگر فعالان از جمله برخی خبرنگاران هنوز هم در بند حکومت طالبان بسر می‌برند.

حکومت طالبان در مورد دلایل بازداشت و یا رهایی فعالان معترض معلومات نداده، اما پیش از این در برخی موارد گفته که شماری از خبرنگاران به اتهام غیر از کار خبرنگاری بازداشت شده اند.

در این حال جنبش شنبه‌های ارغوانی در کنار استقبال ازرهایی ژولیا پارسی و ندا پروانی، خواهان رهایی فوری سایر افرادی از بند طالبان است که به گفتۀ این جنبش، به دلیل عدالت‌خواهی بازداشت شده اند.

مریم معروف آروین، بنیانگذار این جنبش به رادیو آزادی گفت:
"اما قطعاً این کافی نیست، ما خواهان رهایی فوری همه معترضین زن، فعالین حقوق بشر، فعالین مدنی، خبرنگاران، اساتید دانشگاه‌ها، نظامیان پیشین که به دلیل حق طلبی، عدالت و آزادی در زندان طالبان انداخته شده اند، هستیم."

ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

پیش از این ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان گفته بود که ژولیا پارسی و خانواده‌اش هرگز نباید زندانی می‌شدند.

او همچنان خواستار آزادی فوری مدافعان حقوق بشر افغانستان، کارمندان سازمان‌های غیردولتی، خبرنگاران و سایر کسانی شده بود که به گفتۀ او، به دلیل دفاع از حقوق بشر به گونۀ خودسرانه بازداشت شده اند.

طالبان از ابتدای حاکمیت‌شان در افغانستان در آگست ۲۰۲۱ اعتراضات خیابانی زنان را که به منظور تأمین حق آموزش، کار و دیگر حقوق زنان براه انداخته می‌شد، سرکوب و ممنوع کردند.

براساس ادعا‌ها، طالبان در بیش از دو سال گذشته شماری از زنان معترض را بازداشت و برخی از آنها را دوباره پس از مدتی آزاد ساخته اند. موردهایی که تا به حال حکومت طالبان به گونۀ رسمی تأیید و یا رد نکرده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG