لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۲۴

یوناما خواهان فراهم شدن زمینه ملاقات خانواده ها و دسترسی وکیل مدافع به زنان فعال زندانی شد


ژولیا پارسی و ندا پروانی دو تن از فعالان مدنی که گفته میشود در کابل توسط طالبان بازداشت شده و مدتی است در زندان بسر می برند
ژولیا پارسی و ندا پروانی دو تن از فعالان مدنی که گفته میشود در کابل توسط طالبان بازداشت شده و مدتی است در زندان بسر می برند
پس از نشر گزارش‌ها در مورد وخامت وضعیت صحی برخی از فعالان حقوق زن در زندان‌های طالبان، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در مورد بازداشت‌های به گفته این سازمان "خودسرانه و درازمدت" فعالان زن توسط طالبان ابراز نگرانی کرد.
یوناما یوناما عصر روز پنجشنه در صفحه اdکس (تویتر سابق) خود گفته که طالبان از ۱۹ سپتمبر به این‌سو ۴ فعال حقوق زن را در کابل بازداشت کرده است.
یوناما از حکومت طالبان خواسته است که مراقبت‌های صحی، ملاقات با خانواده و حق قانونی فعالان زن برای دسترسی به وکیل مدافع را تأمین و رعایت کند.
یوناما همچنان تأکید کرده که آزادی عقیده و بیان باید مطابق تعهدات بین‌المللی حقوق بشر حمایت شود.
پیش از این نصیر فایق سرپرست نماینده‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد نیز در مورد بازداشت‌های اخیر از سوی طالبان نگرانی کرده و خواستار رهایی ژولیا پارسی، ندا پروانی، پریسا ازاده و منیژه صدیقی زنان معترض افغان از بند طالبان شده است.
نصیر فایق سرپرست نماینده‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد
نصیر فایق سرپرست نماینده‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد
آقای فایق به روز پنجشنبه در صفحهٔ ایکس (تویتر سابق) خود نوشته که "زندانی کردن، شکنجه، خشونت و آزار جنسی زنان معترض در زندان‌ها؛ بازداشت، شکنجه و کشتار هدفمند نظامیان پیشین و انتقام‌جویی و توقیف اعضای خانواده‌های آن‌ها و قتل‌های مرموز، هدفمند و زنجیره‌ای هزاره‌ها و عالمان دین اهل تشیع در تضاد کامل با فرهنگ مردم افغانستان، ارشادات دین مبین اسلام، قوانین و اصول بین‌المللی حقوق بشر است".
آقای فایق همچنان افزوده که تداوم این اعمال و سیاست‌های به گفته او "استبدادی و انحصاری" طالبان افغانستان را در انزوای بین‌المللی قرار داده و مردم آنرا با بحران اقتصادی و بشری شدید مواجه ساخته است.
حکومت طالبان در مورد این اظهارات یوناما و نصیر احمد فایق تا اکنون چیزی نگفته و نه هم در این مورد به پرسش‌های رادیو آزدی پاسخ ارائه کردند.
این در حالی‌ست که افراد نزدیک به زنان معترض افغان که در بند به سر می‌برند می‌گویند وضعیت صحی آن‌ها خوب نیست و به اعضای خانوادهٔ آن‌ها اجازهٔ ملاقات را نیز نمی‌دهند.
یکی از افراد نزدیک به ندا پروانی عضو جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نام‌اش در گزارش ذکر شود به رادیو آزدی گفت که وضعیت صحی خانم پروانی خوب نیست و دوشنبهٔ گذشته بخاطر تداوی به شفاخانه امنیت انتقال داده شده بود، اما به خانواده او اجازهٔ ملاقات داده نشده است.
منبع افزوده که طفل چهار ساله خانم پروانی که به تاریخ ۲۱ سنبله همرای وی توسط طالبان دستگیر شده بود، دوباره رها شده، اما وضعیت صحی او نیز خوب نیست.
همچنین شماری از فعالین حقوق زن دو روز پیش در صحبت با رادیو ازادی ادعا کردند که منیژه صدیقی عضو جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان که به تاریخ ۱۷ میزان دستگیر شده بود، به زندان پلچرخی منتقل شده و وضعیت صحی او نیز خوب نیست.
شماری از فعالان حقوق زنان نیز نگران وضعیت زنان در زندان‌های طالبان اند.
ویدا ساغری یکی از آن‌ها به رادیو آزدی گفت:
"شکنجه روحی، روانی و فزیکی به آن‌ها می‌دهند، دختران و زنان را به دره، لگد، سیلی و مشت می‌زنند. دختران در یک جای نم‌دار زندانی هستند، بسیار کم برای آن‌ها آب و نان می‌دهند، غذای‌شان غیر صحی است، همچنین در آن‌جا حفظ‌الصحه مراعت نمی‌شود."
تعدادی از زنان معترض در کابل که با برگزاری گردهمایی ها خواهان رفع محدودیت های وضع شده در افغانستان اند
تعدادی از زنان معترض در کابل که با برگزاری گردهمایی ها خواهان رفع محدودیت های وضع شده در افغانستان اند
شمایل توانا مسؤل جنبش زنان افغانستان برای عدالت و آزادی در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"زمانی‌که زنان و دختران در افغانستان بخاطر بدست آوردن حق و حقوق خود صدا بلند کردند، از سوی طالبان به شدت سرکوب شدند، چقدر زنان که اکنون در بند طالبان به سر می‌برند، متأسفانه همه شکنجه می‌شوند و در شرایط سخت به سر می‌برند، اما متأسفانه تا کنون سازمان ملل متحد بخاطر رهایی زنان افغان از بند طالبان بالای این گروه هیچ فشار وارد نکرده است تا این زنان را رها کنند."
سخنگویان طالبان در مورد این ادعاها به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ارائه نکردند، اما تا اکنون گرفتاری این زنان معترض را نه تأیید و نه هم رد کرده‌اند.
پیش از این نیز شماری از سازمان‌های مختلف جهانی بارها از حکومت طالبان خواستار رهایی این زنان شده بودند و از آن‌ها خواسته بودند تا سیاست‌های خود را در قبال زنان تغییر دهند، حکومت طالبان در قسمت محدودیت‌ها در برابر زنان هرچند نرمش نشان نداده، اما همواره ادعا می‌کند که به زنان مطابق شریعت اسلامی حقوق قایل شده‌اند، ادعایی‌که مورد قبول زنان و شماری از نهادهای حقوق بشری نبوده است.
XS
SM
MD
LG