شماری از فعالان حقوق زنان افغان ادعا میکنند که منیژه صدیقی عضو جنبش خودجوش زنان افغانستان به زندان پلچرخی منتقل شدهاست.
آنان میگویند که وضعیت منیژه صدیقی و زنان معترض دیگریکه در زندانهای طالبان به سر میبرند نگرانکننده است.
منیژه صدیقی به روز هفدهم میزان سال روان از منطقه کارته نو شهر کابل بازداشت شدهاست.
گلچهره یفتلی مسئول نهاد «همیاری زنان افغانستان» در صحبت با رادیو آزادی میگوید که دیروز اطلاع یافته اند منیژه صدیقی به زندان پلچرخی منتقل شده:
"زندان پلچرخی جای برای قاتلین، مجرمین و ناقضین حقوق بشر است، نه جای دخترانیکه برای حق مدنی خود اعتراض کردند. این حق هر شهروند است که در مقابل بیعدالتی اعتراض کنند، بیش از دو سال است که زنان سرزمین مان از تمام حقوقشان به گونه سیستماتیک حذف شدهاند."
در یک نوار صوتی منسوب به مادر منیژه صدیقی که از سوی برخی فعالان زن در رسانههای اجتماعی نشر شده، او نیز مدعی است که منیژه صدیقی در زندان پلچرخی است و وضعیت صحی بدی دارد. او از فعالان زن میخواهند که برای آزادی دخترش دادخواهی کنند.
این درحالیست که شام دوشنبه همکاران ژولیا پارسی از زنان معترض و یکی دیگر از اعضای جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان به رادیو آزادی تأیید کردند که وضعیت صحی وی خوب نیست و او به شفاخانه منتقل شدهاست.
برخی دیگر از فعالان حقوق زنان افغان میگویند که انتقال فعالان زن بازداشت شده از سوی طالبان به زندان پلچرخی نشاندهنده این است که طالبان قصد دارند آنان را مدت زیادی در بند نگه دارند.
پریسا مبارز یکی از فعالان زن در صحبت با رادیو آزادی میگوید:
"این بار طالبان دشمنی خود را نسبت به زنان معترض نشان دادند که زنانیکه در گذشته زندانی میشدند طی دو ماه آزاد میشدند، اما اکنون ژولیا پارسی و منیژه صدیقی و دیگر زنان به زنان پلچرخی منتقل شدند، یعنی مدت زیاد در بند میمانند."
نسرین حمیدی یک تن از فعالان زن میگوید که طالبان در تلاش است تا با زندانی، شکنجه و سرکوب زنان را از خواستن حقوقشان منصرف کنند، اما زنان همچنان بخاطر حقوقشان دادخواهی خواهند کرد:
"متأسفانه این وضعیت بر روحیه زنان تأثیر منفی میگذارد، اما باز هم زنان آرام نمینشینند و برای خواست برحقشان و حقوق دختران و زنان افغان مبارزه میکنند و به مبارزهشان ادامه میدهند."
به گفته این فعالان و زنان معترض در کنار منیژه صدیقی و ژولیا پارسی دو زن معترض دیگر ندا پروانی و پریسا آزاده نیز در زندان هستند، اما بهاره کریمی به تاریخ دوم قوس سال روان با ضمانت آزاد شدهاست. آنان به رادیو آزادی میگویند که طالبان باید فوراً تمامی زنان معترض را آزاد کنند.
حکومت طالبان تا اکنون بازداشت این فعالان و معترضان را تأیید و یا رد نکردهاست. ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان نیز به پرسشهای رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد.
پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان، ممنوعیتهای زیادی بر زنان وضع شده و اعتراضات زنان بر ضد این ممنوعیتها از سوی طالبان جلوگیری شده و برخی از معترضان نیز در این جریان را زندانی شده اند.