کرن دیکر شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان میگوید که در بخش مبارزه با مواد مخدر در افغانستان٬ روی مسایل تخنیکی با یک هیئت طالبان گفتگو کرده است.
بانو دیکر روز پنجشنبه در صفحه ایکس خود نوشته که در ملاقات روز چهارشنبه هر دو طرف در مورد جلوگیری از کشت و قاچاق مواد مخدر، تداوی معتادان و معیشت بدیل بحث کردهاند.
شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان نقش زنان در بخش مبارزه با مواد مخدر را نیز مهم خوانده و گفته که این کار بدون زنان موفق شده نمیتواند.
سهیل شاهین رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز به رادیو آزادی میگوید که یک هیئت مشترک متشکل از نمایندهگان بخش مبارزه با مواد مخدر وزارتهای داخله و خارجه از کابل و دفتر سیاسی طالبان در قطر٬ با شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان و یک هیئت ایالات متحده امریکا در بخش مبارزه با مواد مخدر ملاقات کرده است.
آقای شاهین افزوده که آنان در این ملاقات در کنار شریک ساختن دستآوردها در بخش مبارزه با مواد مخدر٬ خواستار ارای پروژههای معیشت بدیل برای کشاورزان نیز شدند:
"در این ملاقات هیئت امارت اسلامی آنعده از دستآوردها و پیشرفتها را مشخص کرد که در دو سال به ویژه در سال جاری میلادی در بخش جلوگیری از کشت کوکنار و مواد مخدر بدست آورده است، به همینگونه هیئت یادآور شد که برای کشاورزان مناطقیکه کوکنار کشت نکرده اند یا کوکنار شان از بین برده شده است پروژههای معیشت بدیل آغاز شود."
آقای شاهین همچنان گفت که هیئت حکومت طالبان در دوحه در کنار هیئت امریکایی با شارژدافیر بریتانیا و نماینده برنامه مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد نیز ملاقات کرده است.
رئیس دفتر سیاسی طالبان افزوده که در این ملاقات در کنار تشریح دستآوردها در بخش مبارزه با مواد مخدر، برای هیئتهای جامعه جهانی دعوت داده تا مناطقی را در افغانستان از نزدیک مشاهده کنند که از وجود مواد مخدر پاکسازی شده است.
مقامهای طالبان در حالی با نمایندهگان امریکا، بریتانیا و سازمان ملل متحد در مورد مبارزه با مواد مخدر گفتگو کردهاند که به تازهگی امام علی رحمان رئیس جمهور تاجکستان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ادعا کرده که در دو سال گذشته قاچاق مواد مخدر از افغانستان به تاجکستان بیشتر شده است.
آقای رحمان در این نشست گفته است:
"اخیراً در دو سال گذشته قاچاق مواد مخدر از خاک افغانستان به گونه بیسابقه افزایش یافته است. در این مدت مقامهای تاجکستانی در سرحد با این کشور بیش از ۱۰ تن مواد مخدر را گرفته اندکه در تناسب به سالهای گذشته چند برابر بیشتر میباشد."
سازمان ملل متحد نیز در ماه گذشته در یک گزارش خود از افزایش مواد مخدر در افغانستان خبر داده بود.
این سازمان ادعا کرده بود که در سال ۲۰۲۲ میلادی ۸۰ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید شده بود و این کشور در سالهای اخیر به یکی از بزرگترین تولید کنندهگان شیشه در جهان مبدل شده است. وزارت خارجه حکومت طالبان اما این گزارش را به دور از حقیقت خوانده است.
ملا هبتالله آخندزاده رهبر طالبان در ماه اپریل سال ۲۰۲۲ دستور جلوگیری از کشت کوکنار را صادر کرد.
با آنکه طالبان ادعای از بین بردن کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان را مطرح میکنند، اما به شمول سازمان ملل متحد کشورهای منطقه هر از گاهی نگرانیشان را در پیوند به کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان ابراز میکنند.