یک جوان نقاش غوری به هدف آگاهی مردم از اضرار مواد مخدر تصاویر افراد آغشته به مواد مخدر را نقاشی می کند.
عنایت الله اعلم می گوید هدف از این کار دور ساختن مردم از مواد مخدر و روی آوردن خانواده ها به آموزش است:
"تابلوهای که نقاشی کردم خانواده های هستند که با کودکان شان آغشته به مواد مخدر هستند، این تصاویر نشان میدهد که آینده آنان در خطر است و از تعلیم و تربیه باز میمانند."
عنایت الله اعلم سال ها می شود که در شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور کارگاه نقاشی دارد.
او که اخیرا کمپاین آگاهی دهی از آسیب های مواد مخدر راه اندازی کرده است، به رادیو آزادی می گوید تصاویری را نقاشی می کند که نشان می دهند٬ افراد معتاد به مواد مخدر چگونه در وضعیت اسفباری زندگی می کنند.
آقای اعلم نقاشی را در پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به صورت مسلکی آموخته است. او به رادیو آزادی می گوید:
" هدف کمپاین ما نه گفتن به مواد مخدر است. باید یک کمپاین خوب شود تا خانواده هایی که آغشته به مواد مخدر هستند٬ مورد توجه دولت قرار بگیرند چون طفل های هم هستند که با اعضای خانواده خود آغشته به به مواد مخدر هستند آینده آنان در خطر است از تعلیم و تربیه باز میمانند. از نهادهای مدد رسان درخواست می کنم که این افراد را حمایت کنند که آینده خوب داشته باشند."
در یک گوشه کارگاه هنری آقای اعلم یک تابلوی نقاشی به چشم می خورد که در آن یک فرد در کنار خانم و یک کودکش مواد مخدر را دود می کند.
اعلم می گوید این نقاشی نشان میدهد که اگر مواد مخدر را در نزد خانواده استفاده کنیم باعث می شود که اعضای دیگر خانواده نیز آغشته به این مواد گردند.
هرچند آمار دقیقی از افراد آغشته به مواد مخدر در غور وجود ندارد٬ اما نظر به سروی که در سال ۲۰۰۵ از سوی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد UNODC صورت گرفته بود در آن زمان بیشتر از پنجاه هزار معتاد به مواد مخدر در این ولایت وجود داشت.
اما مسولان بارها گفته اند که پس از آن سروی همه ساله تعداد افراد معتاد به مواد مخدر روبه افزایش بوده است.
عالمان دین نیز تاکید می کنند که باید برنامه های آگاهی دهی بیشتر از سوی حکومت طالبان ، رسانه ها و منابر مساجد برگزار شود تا جوانان از مواد مخدر دوری کنند.
مولوی شجاع الدین محمدی یک تن از عالمان دین در غور به رادیو آزادی گفت:"
فواید آگاهی دهی چی است؟ جامعه ما در امان میمانند مردم می شناسند دشمن را مردم می دانند زهر که هر لحظه کمین پسران و همسایه های ما است آنرا می دانند."
عالمان دین و عنایت الله اعلم که هنرمند است، در حالی به آگاهی دهی از اضرار مواد مخدر تاکید می کنند که همواره سازمان های بین المللی و برخی کشورهای همسایۀ افغانستان از افزایش افراد معتاد به مواد مخدر، کشت کوکنار و قاچاق مواد مخدر در افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.