لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۴۲

گاردین: پول اختصاصی مبارزه با مواد مخدر در افغانستان٬ به نقض حقوق بشر کمک کرده است


تصویر آرشیف: یکی ازکشتزار های کوکنار در افغانستان
تصویر آرشیف: یکی ازکشتزار های کوکنار در افغانستان

روزنامه گاردین

  • روزنامه گاردین در شماره اخیرش براساس یک گزارش نوشته که تقریباً یک میلیارد دالر در یک دهه گذشته برای برنامه های مبارزه با مواد مخدر هزینه شده است٬ اما برعکس این پول ها به افزایش موارد نقض حقوق بشر در این کشور کمک کرده است.

روزنامه نوشته که یافته های تحقیقاتی از سوی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه OECD و موسسه بین المللی کاهش آسیب HRI نشان میدهد که بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ ایالات متحده ۵۵۰ میلیون دالر و اتحادیه اروپا ۲۸۲ میلیون دالر از بودجه شان را برای برنامه های هزینه کردند که از پالیسی های کنترول مواد مخدر حمایت می کنند.

در ادامه می خوانیم که بریتانیا از۲۰۱۲ تا کنون ۲۲ میلیون دالر در این بخش هزینه کرده است که بیش از ده میلیون دالر آن در ۲۰۲۱ به حمایت از قابلیت های نظارتی در کلمبیا، موزمبیق و جمهوری دومینیکن و پولیس مخفی در پیرو استفاده شده است.

گاردین به نقل از این گزارش نوشته که در سال ۲۰۲۱ کمک های بیشتری در سطح جهان برای حمایت از پالیسی های جلوگیری از مواد مخدر نسبت به پروژه های حمایت از آموزش یا حقوق کار هزینه شده است.

نود و دو کشور کم درآمد جهان از جمله افغانستان در فهرست کشور های دریافت کننده کمک ها برای کنترول مواد مخدر جا داده شده اند.

افغانستان پس از تسلط دوباره طالبان هم برای آموزش پولیس ، پول دریافت کرده است.

ولکر ترک مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال جاری میلادی خواستار پایان دادن به جنگ علیه مواد مخدر شد و گفت که این سازمان نتوانسته است که تولید مواد مخدر را در کشورها متوقف کند .

نشریه ایرو ایشیا ریویو

  • نشریه ایرو ایشیا ریویو در مطلبی به آغاز مذاکرات صلح با طالبان از سوی اداره دونالد ترمپ رئیس جمهور پیشین امریکا اشاره کرده که بر اساس آن نیروهای امریکایی باید تا ماه می ۲۰۲۱ افغانستان را ترک می کردند.

ایرو ایشیا ریویو نوشته که بر اساس توافقنامهٔ دو طرف، نیروهای بین المللی به رهبری امریکا شروع به خروج از افغانستان کردند و در نتیجه نظام جمهوری در آنکشور فرو پاشید.

در ادامه می خوانیم که در جنوری ۲۰۲۱ جوبایدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده کار خود را آغاز کرد و به جای لغو این توافقنامه بین طالبان و اداره ترمپ، تنها کاری را که کرد، تاریخ خروج سربازان را از ماه می به سپتمابر به تاخیر انداخت.

در این مطلب همچنان آمده که درجریان خروج نیروهای امریکایی به ارزش هفت ملیارد دالر تجهیزات نظامی در افغانستان باقی مانده است که بیشتر آن یا به دست طالبان افتاده و یا به بازار های سیاه منطقه فروخته شده است.

اما به نوشته نشریه، در مقایسه به این زیان، ضرر معنوی که امریکا ده ها هزار متحد خود را در افغانستان تنها گذاشت، بیشتر است.

XS
SM
MD
LG