لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۲

یو ان او دی سی: تولید مواد مخدر نوع "شیشه" در افغانستان در حال افزایش است


آرشیف - شیشه ضبط شده در کابل
آرشیف - شیشه ضبط شده در کابل

بر اساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) تولید میتامفیتامین (شیشه) در افغانستان در حال افزایش است.

این سازمان روز یک‌شنبه با نشر گزارش تازه‌ای گفته هرچند که طالبان در ماه آگست سال ۲۰۲۱ مبارزه با مواد مخدر، تولید، قاچاق و کشت کوکنار را اعلام کردند، اما بر اساس معلومات آنان تولید شیشه در افغانستان رو به افزایش است.

به گفته UNODC افزون بر شیشه، تریاک و هیروین نیز به پیمانۀ وسیع تولید می‌شوند، اما طالبان همواره این گونه گزارش‌ها را رد کرده اند.

یو ان دی سی در گزارش خود گفته که تولید شیشه افزون بر صحت، یک تهدید جدی برای امنیت جهان است و در آیندۀ نزدیک بازار این نوع مواد مخدر در افغانستان گرم خواهد شد.

در گزارش گفته شده که تولید شیشه در داخل افغانستان به گونۀ سالانه در سال ۲۰۱۹، صدکیلو گرام بود که در سال ۲۰۲۱ به ۲۷۰۰ کیلوگرام افزایش یافته است.

انگیلامی، مسئول بخش تحقیق (UNODC) در مورد این گزارش به اسوشتید پرس گفته که شیشه در افغانستان بسیار آسان تولید می‌شود و شیشه بیشتر از بوته ومان که از کوه‌ها و دشت‌ها بدست می‌آید، تولید می‌شود.

حکومت طالبان تا به حال واکنشی به این گزارش یو ان او دی سی نشان داده است.

معلوماتی که رادیو آزادی در مورد بوته ومان بدست آورده، در ختم پروسس آن ماده سفید رنگی بدست می‌اید که نام کمیایوی آن ایفیدرین است، به کمک ایفیدرین شیشه با کیفیت بالا تولید می‌شود و درخواست این گونه شیشه در بازارهای جهانی در حال افزایش است.

نجیب الله احمدی، مسئول بخش سروی معینیت مبارزه با مواد مخدر نظام جمهوری پیشین در صحبت با رادیو آزادی این گزارش سازمان ملل را نزدیک به واقعیت دانست.

او گفت که تمایل مردم به تولید شیشه زیاد شده است:
"مواد مخدر صنعتی در حال افزایش است و پیش بینی می‌شود که در شرق، غرب و شمال، افغانستان شیشه یا میتامفیتامین جای تریاک را بگیرد بخاطری که تمایل به آن زیاد است".

این گزارش سازمان ملل در حالی نشر می‌شود که پیش از این وزارت داخله حکومت طالبان از برخی اقدامات در مورد شیشه و بوته ومان سخن گفته بود.

معلوماتی را که این وزارت در صفحه ایکس خود نشر کرده، آنان تنها در ماه اسد امسال در ولایات کابل، کندهار، ارزگان، هلمند، فراه، غور و بادغیس ۲۱ کارخانه پروسس ومان را تخریب کردند و در همین ماه ۴۲۶ کیلوگرام شیشه را هم کشف و ضبط کردند.

در سال ۲۰۱۴ برای نخستین بار ۲۰ کیلوگرام شیشه از افغانستان کشف و ضبط شد که از شربت‌های سرفه ساخته شده بود.

XS
SM
MD
LG