لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۰

یونیسف در حال بحث روی چگونه‌گی واگذاری احتمالی« صنوف درسی محلی» با حکومت طالبان است


یونیسف در ولایات مختلف افغانستان از روند آموزش کودکان حمایت های مالی و تخنیکی می کند و در تهیه کتب و مواد درسی به کودکان سهم میگیرد
یونیسف در ولایات مختلف افغانستان از روند آموزش کودکان حمایت های مالی و تخنیکی می کند و در تهیه کتب و مواد درسی به کودکان سهم میگیرد

یونیسف می‌گوید که در مورد "زمان بندی‌ها و اقدامات عملی" برای واگذاری احتمالی برنامه‌های آموزشی خود در افغانستان٬ در حال بحث با طالبان است.

سمنتا مورت، سخنگوی یونیسف در افغانستان به خبرگزاری رویترز گفته که یونیسف به عنوان نهاد اصلی آموزشی که در افغانستان فعالیت دارد، در حال بحث با مقام‌های طالبان است و از تعهدات وزیر معارف حکومت طالبان مبنی بر ادامۀ همه صنوف آموزشی قدردانی می‌کند.

او افزوده است، برای اینکه اختلالات برنامه‌های آموزشی را به حد اقل برسانند، این خیلی مهم است که هرگونه واگذاری به سازمان‌های غیردولتی ملی به گونۀ استراتژیک انجام شود و شامل ارزیابی جامع و ظرفیت سازی باشد.

خواستیم در این باره از سخنگوی وزارت معارف حکومت طالبان بپرسیم اما تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های ما پاسخ داده نشد.

یونیسف در همکاری با ۱۵ نهاد غیر دولتی افغان و ۱۲ سازمان بین‌المللی ۲۱ هزار صنف آموزشی محلی را از طریق "برنامۀ آموزش مبتنی بر جامعه" در دورافتاده ترین و فقیرترین مناطق افغانستان تمویل می‌کند.

صنوف درسی محلی از سوی یونیسف عمدتأ در مناطقی ایجاد شده است که در آنجا زمینه دسترسی به آموزش برای اطفال محدود است
صنوف درسی محلی از سوی یونیسف عمدتأ در مناطقی ایجاد شده است که در آنجا زمینه دسترسی به آموزش برای اطفال محدود است

اما از هفتۀ گذشته بدینسو سازمان‌های بین‌المللی از توقف این صنوف خبر دادند و از سوی طالبان به آنها گقته شده که این صنوف باید به نهاد‌های داخلی و وزرات معارف واگذار شود.

وزارت معارف حکومت طالبان پیش از این در توییتی گفته بود که این تصمیم پس از دیدار ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان با مقام‌های معارف حکومت طالبان در ولایات در کندهار گرفته شده است.

پنجصد هزار تن از اطفال در برنامه های آموزشی یونیسف در افغانستان تنظیم هستند

براساس آمار٬ در این پروژه‌ها حدود ۳۰۰ هزار دختر آموزش می‌بینند.


محمد صدیق یکی از آموزگاران صنوف محلی در ولایت غور است.

او می‌گوید که هفتۀ گذشته برای سه روز این صنوف به حالت تعلیق درآمد، اما از چهارشنبه بدینسو دوباره جریان درس از سر گرفته شد.

او به رادیو آزادی گفت که خودش فرزندانش را به این صنوف می‌فرستد و امیدوار است که این صنف‌ها فعال بمانند:

" ما ۲۵ نفر شاگرد داریم. والدین امید دارند که اولادهایشان از اینجا چیزی بیاموزند. از درس و تعلیم نمانند. همه والدین امید دارند این صنوف فعال بمانند."

همزمان گل فیروز که صنف چهارم را در این صنوف می‌خواند، به رادیو آزادی گفت، هرچند فضای درست برای درس خواندن ندارند، اما اینکه فرصت آموزش برایش فراهم است خوشحال است.

گروهی از دختران خرد سال که در ولایت کندهاردر برنامه های آموزشی محلی یونیسف تنظیم شده بودند
گروهی از دختران خرد سال که در ولایت کندهاردر برنامه های آموزشی محلی یونیسف تنظیم شده بودند

او فزود که وقتی شنید این صنف تعطیل شده نگران شده بود.

حکومت طالبان تا به حال به گونۀ رسمی در بارۀ واگذاری برنامۀ آموزشی صنوف محلی سازمان‌های بین‌المللی به نهاد‌ها داخلی ابراز نظرنکرده است.

در همین حال رویترز گزارش داده است که سازمان‌های بین‌المللی کمک‌رسان در افغانستان گفته اند که طالبان به این نهادها گفته که دیگر اجازه ندارند در برنامه‌های صنوف آموزش محلی این کشور مشارکت داشته باشند.

این اقدام طالبان پیش از این توسط سازمان ملل متحد مورد انتقاد قرار گرفته است.

پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان، در کنار دیگر محدودیت‌ها آموزش دختران و زنان نیز محدود شده است، دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکاتب منع شدند و دروازهای پوهنتون‌ها نیز بروی دختران و زنان بسته شد.

XS
SM
MD
LG