لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۷

ملل متحد: هیچ خطری در تناسب به استعمال مواد مخدر در افغانستان تهدید کننده نیست


یک فرد معتاد به مواد مخدر در شهر کابل - عکس از آرشیف
یک فرد معتاد به مواد مخدر در شهر کابل - عکس از آرشیف

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (یو ان او دی سی) در گزارش تازۀ خود استعمال مواد مخدر را بزرگترین تهدید در افغانستان خوانده است.

این اداره روز گذشته در گزارش خود نوشت: "در پایتخت افغانستان در کابل خطرها در محلات پر ازدحام بیشتر است، اما هیچ کدام تهدید کننده‌تر از استفادۀ مواد مخدر نیست که تمام شهر و کشور را ویران می‌کند."

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گفته است که در سال ۲۰۲۲ میلادی ۸۰ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید شده است و در کنار آن این کشور به بزرگترین تولید کنندۀ "شیشه" در منطقه مبدل شده است.

حکومت طالبان در واکنش به این گزارش به پرسش‌های رادیوآزادی پاسخ نداد، اما روز گذشته ملاهبت‌الله آخندزاده رهبر طالبان در پیام عیدی خود ادعا کرده بود که جلو کشت کوکنار را در تمام افغانستان گرفته است.

از سوی دیگر دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در گزارش خود به وضعیت بد مراکز تدوای معتادان در افغانستان نیز اشاره کرده است و به گونۀ مثال از مرکز تداوی معتادان در کابل یاد کرده که با شرایط بد روبه‌رو است.

به قول دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در این مرکز غذای کافی به بیماران داده نمی‌شود، دارو وجود ندارد و متخصصین ضعیف در افغانستان باقی مانده اند که با معاش کمتر کار می‌کنند.

در گزارش افزوده شده است که این وضعیت سبب شده است تا بیمارانی که در حال بهبود یافتن هستند، روند سم‌زدایی از بدن‌شان با مشکل روبه‌رو شود.

رادیو آزادی تلاش کرد در این مورد نظر وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان را هم بگیرد، اما شرافت زمان سخنگوی این وزارت تا نشر این گزارش به پرسش‌ها پاسخ نداد.

این در حالیست که گادا ویلی رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد نیز از روند تداوی معتادان انتقاد کرده است.

یک مرکز درمان افراد معتاد به مواد مخدر در کابل - عکس از آرشیف
یک مرکز درمان افراد معتاد به مواد مخدر در کابل - عکس از آرشیف

وی در پیامی که امروز از سوی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد به نشر رسیده، گفته است، کسانی که از مواد مخدر آسیب پذیر شده اند، بجای تداوی با تبعیض و طعنه روبه‌رو هستند:
"ارقام اخیر نشان می‌دهد که در تمام جهان ۲۹۶ میلیون تن معتاد به مواد مخدر هستند، به مناسبت روز مبارزه با موادمخدر ما خواهان اقدامات در برابر مواد مخدر هستیم که به برخورد انسانی در آن توجه شده باشد، کسانی که از مواد مخدر آسیب‌پذیر هستند، بجای تداوی با تبعیض و طعنه روبه‌رو هستند، افراد معتاد به مواد مخدر به جای اینکه به مراکز تداوی برده شوند، به دلیل استعمال مواد مخدر در زندان‌ها انداخته می‌شوند، بجای اینکه برای کشاورزان بدیل کوکنار داده شود، آنها به دلیل کشت مجازات می‌شوند."

اما در حالی که حکومت طالبان بر کشت کوکنار محدودیت وضع کرده است، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد می‌گوید، در افغانستان وضعیت طوری است که به دلیل وضع محدودیت بر کشت کوکنار، این بسیار ممکن است که قاچاقبران تلاش کنند که برای افزایش تولیدات "شیشه" از این بازار کار بگیرند.

هر چند حکومت طالبان جلوگیری از کشت کوکنار را بزرگترین دست‌آورد خود عنوان می‌کند، اما نزدیک به هر روز گزارش‌هایی در بارۀ از بین بردن کشت کوکنار در مناطق مختلف افغانستان منتشر می‌شود.

چیزی که نشان می‌دهد که امسال هم در افغانستان کشت کوکنار صورت گرفته است.

XS
SM
MD
LG