امروز به شمول افغانستان در سایر کشورهای اسلامی روز نخست عید سعید فطر است.
صبح امروز مردم در سراسر افغانستان به مساجد رفتند و با ادای نماز اولین روز عید سعید فطر را آغاز کردند.
عبور و مرور و سر و صدای موترها بیشتر حال و هوای شهر های بزرگ افغانستان را فرا گرفته است، اما شهروندان از کمرنگی عید قصه میکنند.
این دومین عید سعید فطر تحت حاکمیت طالبان است که برای برخی افغانها مانند گذشته لذت و هیجان ندارد.
فریدون باشندهٔ ولایت تخار میگوید، عید سعید فطر درحالی فرا رسیده که مردم با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم میکنند. او به رادیو آزادی گفت:
"در این عید امنیت نسبتاً خوب است، هر کسی هر جا که بخواهد رفته میتواند، اما اقتصاد مردم خراب است، پول نیست، کار نیست، عید با پول داشتن عید است، وقتی پول نباشد عید هم لذت ندارد."
جمعه گل باشنده ولایت زابل میگوید، هرچند امنیت نسبت به گذشته بهتر است، اما علاقهٔ مردم به تجلیل از عید کمتر شدهاست. بهگفتهٔ او بیشتر افراد آرامش فکری ندارند:
"امروز اولین روز عید است و با عیدهای گذشته تفاوت دارد، یک تفاوت بزرگ آن این است که در عیدهای گذشته، لذت، هیجان، شوق و شادی بود، اما در این عید چنین چیزی وجود ندارد."
خوشبو از ولایت ننگرهار: حتی به پارک ها رفته نمیتوانیم
خوشبو باشندهٔ ولایت ننگرهار میگوید، در عیدهای گذشته برای میله رفتن با دوستاناش برنامهریزی میکرد، اما امسال از آنجایی که پارکهای تفریحی به روی زنان بسته شده، هیچ برنامهٔ برای بیرون رفتن ندارد. او به رادیو آزادی میگوید:
"ما میخواهیم برای میله به بیرون برویم، اما نمیتوانیم، بهخاطریکه پارکهای اینجا بسته است، خانوادهها اجازه نمیدهند که دخترانشان از خانه بیرون بروند، بهخاطریکه هراس دارند، رستورانتها بسته، پارکها بسته، کجا برویم؟"
از سوی دیگر شماری از مقامهای سیاسی پیشین در پیامهای عیدیشان از حکومت طالبان خواسته اند که دروازههای مکاتب و پوهنتونها را به روی دختران افغان باز کنند.
در پیامهای عیدی آنها بیشتر بر کار جدی برای صلح و ثبات پایدار در افغانستان تأکید شده است.
ملا هبتالله آخوندزاده رهبر طالبان پیش از نماز عید در کندهار سخنرانی کرد و بیشتر سخنانش به پایداری نظام اسلامی در افغانستان متمرکز بوده است.
وی گفته است که هیچ قانون کفری در افغانستان قابل اجرا نیست و اگر تلاشی برای نافذ و یا اجرا شدن آن صورت گیرد، جداً در مقابل آن خواهند ایستاد.