لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۱

برخی فعالان حقوق زنان افغان: حق بلند کردن صدای دادخواهی از ما گرفته شده‌است


آرشیف، شماری از زنان افغان حین تظاهرات و اعتراض به محدودیت‌های طالبان در جاده‌های شهر کابل
آرشیف، شماری از زنان افغان حین تظاهرات و اعتراض به محدودیت‌های طالبان در جاده‌های شهر کابل

کمپاین جلوگیری از خشونت علیه زنان در جهان و وضعیت دختران و زنان در افغانستان!

در حالی‌که کمپاین ۱۶ روزۀ جلوگیری از خشونت علیه زنان و اعتراضات مربوط به آن در شماری از کشورهای جهان در حمایت از زنان افغان جریان دارد، فعالان حقوق زنان در افغانستان می‌گویند که حق بلند کردن صدای دادخواهی از آنان گرفته شده و روز به روز ضعیف‌تر می‌شود.

این کمپاین برای جلوگیری از خشونت علیه زنان به تاریخ ۲۵ نومبر آغاز شده‌است.

آنان پس از به قدرت رسیدن طالبان چندین بار به خیابان‌ها برآمدند و برای حق تحصیل، کار و برابری دختران و زنان صدا بلند کردند، اما اکنون تحت فشار هستند که به‌گفتۀ خودشان، حتی اجازۀ برآمدن از خانه هم از آن‌ها گرفته شده‌است.

حتی اجازۀ برآمدن از خانه هم گرفته شده‌است.
شماری از زنان افغان

یکی از فعالان حقوق زنان که به دلیل مسائل امنیتی نخواست نامش در این گزارش ذکر شود به رادیو آزادی گفت: "از زمانی‌که طالبان شروع به دستگیری زنان معترض و زندانی کردن آن‌ها کرده‌است، هیچ زن دیگری حاضر نشده که از خانۀ خود بیرون شود و دادخواهی کند فقط در صفحه‌های مجازی صدای خود را بلند کرده‌اند و دیگر کسی جرأت این را ندارد که از خانۀ خود بیرون شود و اکثراً فامیل‌های ما اجازه نمی‌دهند که ما از خانه بیرون شویم و دادخواهی کنیم."

اعتراض شماری از زنان افغان در شهر کابل
اعتراض شماری از زنان افغان در شهر کابل

یکی دیگر از فعالان حقوق زنان که او نیز به دلیل همین مشکل نمی‌خواهد نامش در گزارش ذکر شود نیز می‌گوید، طالبان دختران و زنانی را که خواهان حقوق زنان هستند مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.

او می‌افزاید: "شرایط افغانستان طوری شده که نمی‌توانیم با صدای بلند حقوق خود را بخواهیم. هر کس که صدا بلند کرده و فریاد بلند کرده سرکوب شده‌است. شما شاهد هستید که زنان معترض مانند خانم یعقوبی و دیگر زنانی‌که صدای‌شان را بلند کردند، حکومت فعلی آن‌ها را گرفت و هنوز هم زندانی هستند و معلوم نیست کجا هستند."

طالبان دختران و زنانی را که خواهان حقوق زنان هستند مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.
یکی از فعالان حقوق زنان

پس از به قدرت رسیدن طالبان، آن‌ها بارها دختران و زنان معترض را که خواستار تحصیل، کار و برابری بودند، بازداشت کردند.

از جمله ظریفه یعقوبی، خواهرش و عالیه عزیزی هنوز در بازداشت طالبان به سر می‌برند، اما تمنا زریاب پریانی، پروانه ابراهیم‌خیل، نیلوفر یازان و نزدیک به ۲۰ دختر و زن دیگر با گرفتن ضمانت از سوی طالبان آزاد شدند.

آرشیف، اعتراض شماری از زنان افغان و حضور یک طالب مسلح برای در این اعتراضات
آرشیف، اعتراض شماری از زنان افغان و حضور یک طالب مسلح برای در این اعتراضات

دختران و زنان معترض می‌گویند که تنها هدف از اعتراضات‌شان خواستن حقوق اولیه خود و دختران و زنان افغان است.

با این‌حال، ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت، دختران و زنان در افغانستان از تمام حقوق‌شان در چهارچوب اسلام برخوردار شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد می‌افزاید: "بی انصافی است که همه حقوق بشر را به چشم غرب ببینیم، جهان اسلام تعریف خاصی از حقوق دارد و افغانستان که برای حفظ ارزش‌های اسلامی مبارزه بزرگی انجام داده‌است. این‌جا باید حقوق را از منظر اسلام مطالعه کنند و از ما بخواهند."

دختران و زنان در افغانستان از تمام حقوق‌شان در چهارچوب اسلام برخوردار شده‌اند.
سخنگوی حکومت طالبان

مجاهد در حالی این سخنان را می‌گوید که تحصیل و کار برای زنان در اسلام منع نشده‌است، اما طالبان مکتب‌ها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند و به جز چند نهاد محدود دولتی، دختران و زنان از کار کردن در اداره‌های دولتی منع شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

همچنان بسیاری از محدودیت‌های دیگر نیز بر آن‌ها اعمال شده‌است.

خاموشی برای عدالت‌خواهی برای دختران و زنان در داخل افغانستان در حالی‌ست که در لندن و کانادا تظاهرات گسترده‌ای در حمایت از زنان افغان صورت گرفته است.

ملاله یوسفزی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل در لندن نیز در یک گردهمایی شرکت کرد و گفت که رهبران جهان نباید سکوت کنند و باید به صدای دختران و زنان افغان گوش فرا دهند و بیشتر برای آن‌ها تلاش کنند.

رهبران جهان باید به صدای دختران و زنان افغان گوش فرا دهند و بیشتر برای آن‌ها تلاش کنند.
ملاله یوسفزی

سازمان‌های بین‌المللی و مقام‌های کشورهای مختلف محدودیت‌های اعمال شده از سوی حکومت طالبان بر دختران و زنان در افغانستان را محکوم کرده و هر از گاهی به این محدودیت‌ها واکنش نشان داده‌اند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG